Temat:"szukam osób Bronisława, Anna GRUCHOT, Elżbieta KOWALCZYK"
Witam bardzo serdecznie,
poszukuję informacji dotyczacych osoby: Bronisława Król z domu GRUCHOT, która mieszkała kiedyś w Lekaszynie bądź Wilamowie. Jej siostrą była moja prababka Anna GRUCHOT. Pragnę nawiązac kontakt z kimś z jej rodziny. Wiem, że Bronisława Gruchot wyszła za mąż i przybrała nazwisko KRÓL, z tego małżeństwa miała córkę Czesławę, która z męża nazwywała się KOWALCZYK. Jeśli wiesz lub masz jakiekolwiek informację na temat tych osób bardzo prosze o kontakt ze mną. Jeśli wiesz lub znasz żyjące osoby wywodzące się z tej rodziny bardzo proszę o kontakt ze mną. Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam. Aneta Owczarek z Brzykowa.
Gruchot Bronisława i Anna, Elżbieta Kowalczyk
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Owczarek_Aneta
Witam,
niestety nie mogę pomóc w sprawie Bronisławy i Anny. Chcę powiedzieć, że i moi przodkowie pochodzili z Lekaszyna w parafii Wilamów. Byli to Jakub Gruchot i Tekla Dudzińska. Odnalazłam czworo ich dzieci: Andrzej (ur. ok. 1850), Barbara (ur. ok. 1853), Małgorzata (ur. ok. 1856), Józefa (ur. ok. 1866). Andrzej w 1878 w Dobrowie poślubił Cecylię Nykiel.
Jedna miejscowość i jedno nazwisko. Kto wie, czy w przyszłości nie znajdziemy powiązań między naszymi rodzinami?
Pozdrawiam
niestety nie mogę pomóc w sprawie Bronisławy i Anny. Chcę powiedzieć, że i moi przodkowie pochodzili z Lekaszyna w parafii Wilamów. Byli to Jakub Gruchot i Tekla Dudzińska. Odnalazłam czworo ich dzieci: Andrzej (ur. ok. 1850), Barbara (ur. ok. 1853), Małgorzata (ur. ok. 1856), Józefa (ur. ok. 1866). Andrzej w 1878 w Dobrowie poślubił Cecylię Nykiel.
Jedna miejscowość i jedno nazwisko. Kto wie, czy w przyszłości nie znajdziemy powiązań między naszymi rodzinami?
Pozdrawiam