Zupełnie nie mogę sobie poradzić z odczytaniem aktu 59
http://www.epaveldas.lt/vbspi//content/ ... _289211_40
Widzę tylko, że zmarł w par. Kormiałowie (wsi nie mogę odczytać) młodzieniec stanu wolnego lat około dwudziestu o nazwisku Kulwieć, ale rodziców tam chyba nie ma podanych? Czy miał na imię Jan???
Data zgonu 20-11-1853 ?
Z góry dziekuję za pomoc.
Nie mogę odczytać aktu zgonu - rosyjski.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
-
MonikaMaru

Wszystko się zgadza - zmarł od gorączki Jan Kulwieć, młodzian około 20 lat, tutejszy parafianin. Rodziców nie podają.
Wieś to chyba Kołpiańce. W następnej metryce wyraźniej zapisana. Data zgonu 21.XI.1803
Pozdrawiam,
Monika
Wieś to chyba Kołpiańce. W następnej metryce wyraźniej zapisana. Data zgonu 21.XI.1803
Pozdrawiam,
Monika
Pozdrawiam,
Monika
Monika
21.11.1853 we wsi Kołpancych zmarł wieśniak Jan Kulwieć od gorączki po niedawno odbytej spowiedzi. Stanu wolnego młodzieniec mający około 20 lat tutejszej cerkwi parafianin. Ciało jego miejscowy administrator ks. Bobrowicz 22.11. br. na kormałowskim parafialnym cmentarzu pochował.
Wawrek
Wawrek
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Dziękuje bardzo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Małgorzata_Kulwieć