Temat:"potomkowie po Klemensie i Marii Pawlikowskich -szukam" *
Witam serdecznie,
Poszukuję potomków Klemensa Pawlikowskiego i Marii z d. Kulwieć
Wiem, że Klemens Konrad i Maria Wiktoria mieszkali w latach 1897-1926 w Warszawie.
On urodził się ok. 1870r i był lekarzem medycyny (chyba laryngologiem) - nie znam rodziców.
Ona córka Piotra Kulwiecia i Rozalii z d. Gleba - nie wiem gdzie urodzona ok. 1872.
Mieli dzieci:
na pewno
Jerzy Pawlikowski - ur. 1897 ( http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 5-2138.jpg )
Maria Dionizja Błaszczyk - ślub 1923 ( http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 80-181.JPG )
podobno
Piotr Pawlikowski
Zofia Pawlikowska
Zależałoby mi na nawiązaniu kontaktu z żyjącymi potomkami w celu wymiany wiadomości o rodzinie i w ewentualnym pouzupełnianiu braków.
Pozdrawiam
*Moderacja tytułu tematu (m.j.n)
Pawlikowski Klemens i Maria -szukam potomków
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Pawlikowski Klemens i Maria -szukam potomków
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
- Pauk_Kamil

- Kontakt:
potomkowie po Klemensie i Marii Pawlikowskich -szukam
Coprawda nie widzę związku ale może kiedyś się przyda więc i warto się podzielić:
W moim drzewie występuje Katarzyna Pawlikowska żona Józefa Pauk. Córka Józefa i Marii Pstryj(?) Nie posiadam daty i miejsca urodzenia (jej mąż Józef ur. w 1865 w Komarnie (Galicja)). Pochodziła najprowdopodobniej z samego Sambora lub okolic.
Będę obserwował post. Może coś się rozwinie
pozdrawiam
Kamil Pauk
W moim drzewie występuje Katarzyna Pawlikowska żona Józefa Pauk. Córka Józefa i Marii Pstryj(?) Nie posiadam daty i miejsca urodzenia (jej mąż Józef ur. w 1865 w Komarnie (Galicja)). Pochodziła najprowdopodobniej z samego Sambora lub okolic.
Będę obserwował post. Może coś się rozwinie
pozdrawiam
Kamil Pauk