Witam,
chciałbym się dowiedzieć, czy gdzieś w internecie mógłbym odnaleźć księgi metryklane z Żywca z roku 1917 ?
Pozdrawiam,
Oskar.
Żywiec, Księgi metrykalne - gdzie są dostępne ?
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Oskar_Tymczyszyn

- Lipnik.F.Turas

W internecie Na 99% nigdzie tylko parafie
w całej Diecezji bielsko-Żywieckiej
Rozmawiałem juz z Kurią
bo był projekt dygitalizacji ksiąg ale firma nie dostarczyła
do kurii zdjęć
Temat z przed 2 dni niestety cała Małopolska tylko osobiście w parafii chyba że w diecezji Tarnowskiej to też tylko archiwum W Tarnowie .
Kraków też większość parafie w necie tylko początki.
Jan
w całej Diecezji bielsko-Żywieckiej
Rozmawiałem juz z Kurią
bo był projekt dygitalizacji ksiąg ale firma nie dostarczyła
do kurii zdjęć
Temat z przed 2 dni niestety cała Małopolska tylko osobiście w parafii chyba że w diecezji Tarnowskiej to też tylko archiwum W Tarnowie .
Kraków też większość parafie w necie tylko początki.
Jan
-
Wielebnowski

- Marek.Podolski

A ja z ksiąg Żywca poszukuję Juliana Hollender.
Po śmieci ojca Edwarda mojego pradziada Stanisława Kazimierza Nowaczyńskiego, ww Julian (były sekretarz starostwa, zamieszkały w Żywcu) był jego opiekunem prawnym. Mama Stanisława o imieniu Anna też pochodziła z domu Hollender.
Toteż poszukuję zarówno Juliana jak i informacji o Annie i jej rodzinie.
Może ktoś mi odszuka te akty metrykalne lub inne informacje z Żywca. Zakres lat poszukiwań w przybliżeniu 1872 do 1885. Informację o opiekunie prawnym Stanisław podał w administracji UJ w Krakowie, gdy tam studiował prawo od 1884 do 1889 r.
Pozdrawiam
Marek
Po śmieci ojca Edwarda mojego pradziada Stanisława Kazimierza Nowaczyńskiego, ww Julian (były sekretarz starostwa, zamieszkały w Żywcu) był jego opiekunem prawnym. Mama Stanisława o imieniu Anna też pochodziła z domu Hollender.
Toteż poszukuję zarówno Juliana jak i informacji o Annie i jej rodzinie.
Może ktoś mi odszuka te akty metrykalne lub inne informacje z Żywca. Zakres lat poszukiwań w przybliżeniu 1872 do 1885. Informację o opiekunie prawnym Stanisław podał w administracji UJ w Krakowie, gdy tam studiował prawo od 1884 do 1889 r.
Pozdrawiam
Marek