Temat:"Poszukiwania"*
Witam.
Poszukuję aktów małżeństwa z parafii Opactwo (Mazowieckie) wieś Bąkowiec z 1805r. a konkretnie chodzi mi o akt małżeństwa Petrus Gnes i Marianna Żaczek, sam akt posiadam zresztą jest w geneszukaczu bardziej mi chodzi o alegatę tego aktu lub akt zapowiedzi bo w/w akcie nie ma podanych rodziców owego Petrusa Gnesa i gdzie się urodził. Na parafii poza w/w aktem nic innego nie ma a AP w Radomiu posiada akty w/w parafii od 1810r.
Pozdrawiam Andrzej.
*Moderacja tytułu tematu (m.j.n)
Opactwo (Mazowieckie) wieś Bąkowiec
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 3 times
- Otrzymał podziękowania: 14 times
Czy szukałeś na FamilySearch?
https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1407440
Pozdrawiam
Aneta
https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1407440
Pozdrawiam
Aneta
-
K_Zochniak

Miejscowość Opactwo, które wpierw nosiło nazwę Podzatorze, do roku 1907 wchodziło w skład parafii Sieciechów.
W 1821 r. w pożarze plebanii spłonęła większość ksiąg metrykalnych. Wszystko co ocalało, jest na FamilySearch pod błędną nazwą "parafia Opactwo". Powód - obecnie te księgi przechowywane są w parafii Opactwo.
pozdrawiam K. Zochniak
W 1821 r. w pożarze plebanii spłonęła większość ksiąg metrykalnych. Wszystko co ocalało, jest na FamilySearch pod błędną nazwą "parafia Opactwo". Powód - obecnie te księgi przechowywane są w parafii Opactwo.
pozdrawiam K. Zochniak
Bardzo wam dziękuję za informacje.
W parafii Opactwo wszystko przeszukałem i jest tylko ten sam akt małżeństwa który wymieniłem ,co do familysearch to przeglądając zapisy na nazwisko Gnys natrafiłem na interesujące mnie metryki ale żeby je całościowo odczytać muszę wykupić abonament ,chyba że się mylę.
Pozdrawiam Andrzej.
W parafii Opactwo wszystko przeszukałem i jest tylko ten sam akt małżeństwa który wymieniłem ,co do familysearch to przeglądając zapisy na nazwisko Gnys natrafiłem na interesujące mnie metryki ale żeby je całościowo odczytać muszę wykupić abonament ,chyba że się mylę.
Pozdrawiam Andrzej.
Andrzeju
Ja pobrałam przodków z Opactwa na Family Search z prawie 2 wieków nie wykupując żadnego abonamentu.
Wystarczy odszukać interesujący akt i następnie zapisać go na komputerze
Pozdrawiam
Elżbieta
Ja pobrałam przodków z Opactwa na Family Search z prawie 2 wieków nie wykupując żadnego abonamentu.
Wystarczy odszukać interesujący akt i następnie zapisać go na komputerze
Pozdrawiam
Elżbieta
Tak wiem po prostu pomyliłem z inną wyszukiwarką.
Pozdrawiam Andrzej.
Pozdrawiam Andrzej.