Nazwisko: Zackiewicz
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=21113&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Golembiewski1976
My great-grandmother, Apolonia Zackiewicz was born December 31, 1890 in Biala woda, Suwalki, Poland. She came to the United States in 1910. She had half-siblings that also came to America. Julian Zackiewicz (born 1889). Other siblings include Teofil, Josef, Ludwika, and Julia. I believe Apolonia's parents were August (Peter or Jacob?) Zackiewicz and Benedicta Galenska. Julian's mother was Franceska Walisiewicz. Any information that you or others can share would be appreciated. Thank you.
Moja prababka, Apolonia Zackiewicz urodziła 31 grudnia 1890 w Biala Woda, Suwałki, Polska. Przyjechała do Stanów Zjednoczonych w 1910 roku. Miała pół-rodzeństwa, które również przybył do Ameryki. Julian Zackiewicz (ur. 1889). Pozostałe rodzeństwo m.in. Teofil, Josef, Ludwikę i Julia. Uważam, że rodzice Apolonia były sierpnia (Piotr i Jakub?) Zackiewicz i Benedykta Galenska. Matka Juliana była Franceska Walisiewicz. Wszelkie informacje, które można lub inne dzielić będą mile widziane. Dziękuję.
Moja prababka, Apolonia Zackiewicz urodziła 31 grudnia 1890 w Biala Woda, Suwałki, Polska. Przyjechała do Stanów Zjednoczonych w 1910 roku. Miała pół-rodzeństwa, które również przybył do Ameryki. Julian Zackiewicz (ur. 1889). Pozostałe rodzeństwo m.in. Teofil, Josef, Ludwikę i Julia. Uważam, że rodzice Apolonia były sierpnia (Piotr i Jakub?) Zackiewicz i Benedykta Galenska. Matka Juliana była Franceska Walisiewicz. Wszelkie informacje, które można lub inne dzielić będą mile widziane. Dziękuję.
Nazywam się Maria Zackiewicz. Nie mogę Ci pomóc ponieważ moi przodkowie od około 1800 roku mieszkają na Mazowszu /okolice Warszawy/. Nie wiem jak tu się znaleźli - brak informacji.
Mam znajomego o tym nazwisku Marian Zackiewicz z Suwałk. Jego wiedza na temat rodziny Zackiewicz jest bardzo mała.
Pozdrawiam
Marylka z Mazowsza
Mam znajomego o tym nazwisku Marian Zackiewicz z Suwałk. Jego wiedza na temat rodziny Zackiewicz jest bardzo mała.
Pozdrawiam
Marylka z Mazowsza
-
Morusiewicz_Aneta

Dear user Golembiewski1976, I have sent you a private message. Just check your inbox.
Aneta
Aneta