Nazwisko: Gross

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=7655&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
krzysztof0357

Post autor: krzysztof0357 »

Witam, posiadam częściowe informacje na temat Hugo Grossa zam. ostatnio w Częstochowie i jego żony Anny Emilii Gross (jednakże wg mojej wiedzy Anna Gross i Hugo Gross - małżeństwo byli w jednym wieku). Byli to pradziadkowie mojej żony, pozdrawiam
Natalia_M_G

Post autor: Natalia_M_G »

Witam!
Krzysztof, a może Pan wie z jakiego roku był Hugo i skąd pochodziła jego rodzina? Ja pomagam Panu z Niemiec, który poszukuje rodzinę Gross. Poszukiwania trwają już długo i jest sporo dokumentów. Poszukiwana rodzina mieszkała w Mętno (Gross Mantel), a później na Wołyniu. Poszukuje Viktor Gross, zamieszkały w Niemczech. Pan Viktor pyta, czy zna Pan może język niemiecki lub rosyjski, żeby bezpośrednio z Panem kontynuować.
Pozdrawiam
Natalia
Skórzewski_Daniel

Re: Nazwisko: Gross

Post autor: Skórzewski_Daniel »

Natalia_M_G pisze:Ja pomagam Panu z Niemiec, który poszukuje rodzinę Gross. Poszukiwana rodzina mieszkała w Mętno (Gross Mantel), a później na Wołyniu.
Pani Natalio, moja praprababcia wywodziła się z domu Gross, mieszkała z mężem w 1907 w miejscowości Sarny na Ukrainie, obecnie obwód Równe, ale przed 39 należało do Polski jako wołyń.
Czupryna01

Sympatyk
Podziękował: 2 times

Re: Nazwisko: Gross

Post autor: Czupryna01 »

https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... rdertable=
W Genetece tysiace Gross nazwisk i skanów, zobacz np łodzkie i mazowieckie
Geneteke można obslugiwac po angielsku też, tak ze przyjaciel z Niemiec bedzie potrafil wstepnie przeczesać zbior
Oprocz tego w Family Search
https://www.familysearch.org/search/ima ... %3D2115410
sa Żarki, Kromołów i Czestochowa, skany zeskorowidzami
Pzdr Romuald
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”