Kaczmarscy, Jowdiuk, Jelis, Korzeb

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kaczmartom

Kaczmarscy, Jowdiuk, Jelis, Korzeb

Post autor: kaczmartom »

T:"Poszukuję Kaczmarscy ,Jowdiuk, Jelis,Korzeb" *

Witam....:)poszukuję jakichkolwiek informacji o rodzinie Jowdiuk z Horodła i okolic:) również o grobach... Jest to moja rodzina której poszukuję a niestety babcia i dziadek nieżyją i nie mam żadnych namiarów...pradziadek nazywał się Jan Jowdiuk (z "plotek" rodzinnych wynika iż służył w Policji Carskiej, ale nie jest to potwierdzone) jego żona Maria z domu Bartoszewskaa córka (moja babcia) Wiera Jowdiuk urodzona 1911 rok..miała siedmiu braci wiec jakiś slad napewno pozostał w Horodle:)

Następna rodzina to Kaczmarscy..dziadek Ludwik Kaczmarski mąż Wiery Jowdiuk urodził się w Łodzi 1914 roku ale mieszkał w Starachowicach..tu w 1935 wzięli śłub i potem z babcią przyjechał do Gdańska i tutaj też oboje zmarli..

Jelis Anna ur 1925 ,siostra Maria (zmarła w wieku 17 lat)imion dziadków nie znam.....pochodzą z wieleńszczyzny miejscowość Święciany.
Mąż Anny Antoni Korzeb(śpiewak operowy) mieszkał w Gdańsku ale ze wzgledu na wczesne rozstanie z babcią nie mam info na jego temat ani żadnego kontaktu.
Z tego związku Anny z Antonim pochodzi moja mama Ewa:)

Oczywiście interesuje mnie wszystko włącznie z Grobami i wszystkie osoby które mają cokolwiek wspólnego z powyższymi osobami i miastami:)

będę bardzo bardzo wdzięczny za informację i czekam na maila:)
Pozdrawiam
tomek..

*Moderacja tytułu tematu (m.j.n)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”