dzien dobry
Przypraszam ze nie umiem duzo pisac po polsku. By bylo latwie po francusku lub po Hiszpansku. Ale sprubujem pisac.
Szukam pomoc bo naprawde nie wiem gdzie szukac moja babka.
Juz bylam 2 razy w Polscie do parafii i jescie nie znalazlam gdzie jest swuj zgon. muj dziadek umarl jak tata mial 6 miesac i znalazlam wzystko od tej strone (Stezyca) ale ta rodzina muwila ze kedy dziadek umarl, to babcia zabrala dziecko (muj tata) i wrocila do swoja wioska(Sobikow-Za lesie) Ale muj tata muwil ze nigdy nie znal swoja mama i ze on byl sieroti. A jescie nigdze nie znalazlam akt zgonu od matka. Bylam do parafi w Sobikowie, bylam do urzad ciwilnego w Piasecno i nic nie znalazlam. Tata muwil ze jakis wojek go bral ale nic nie pamieta. On muwil tez ze pracowal u piekarz tam blisko w roku +/- 1930-1940. Ale nie wiem jak sie moze dowiedzic jaki lub chto byl piekarz na te roky i gdzie (Sobikow ? Piasecno ? Gora Kalwaria?) Znalazlam tez kartke co on napisal lub chcial napisac do nazeczone w latu 1944 w Piaseczno i mam adres ale teraz Piasecno jest taki duzo ze nie wiem jak zanlasc cos. I wienc nie umiem dobrze ani pisac i nie rozumiem bardzo wzystko po polsku to jest troche trudno czyby sukac. Muj tata umarl od 13 lat temu ale chcem znalac swoja mama. Chtoc moze mnie pomagac ?
Dzienkuje bardzo.
Janina
Szukam rodziny w Piasecznie,Sobikowie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Szukam rodziny w Piasecznie,Sobikowie
Hola Janina,
?Ya Le ha ayudado alguien? Si no, me atrevo a echarle una mano. ?Me podria Ud enviar su e-mail, para contactarnos en privado?
mmama1
?Ya Le ha ayudado alguien? Si no, me atrevo a echarle una mano. ?Me podria Ud enviar su e-mail, para contactarnos en privado?
mmama1