Gdzie szukać akt Staszowa i Kotuszowa z roku 1840-1841
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Kostkowski

Gdzie szukać akt Staszowa i Kotuszowa z roku 1840-1841
Gdzie szukać akt zapowiedzi ze Staszowa i Kotuszowa z roku 1840 oraz allegat do małżeństw z Kontuszowa z lat 1840 i 1841?
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
- Kostkowski

Re: Gdzie szukać akt Staszowa i Kotuszowa z roku 1840-1841
Pytanie skierowałem do tych, którzy mają wiedzę. Właśnie z Archiwum mam akt małżeństwa, ale tam nie ma zapowiedzi i alegat. Napisałem, że szukam zapowiedzi i alegat z konkretnych lat, a nie dowolnego aktu. Dobrze, że nie polecasz pytać w aptece. Potraktowałaś mnie jak zajączki Koziołka Matołka: >>Rzekł mu jeden: - "Idź przed siebie Trochę w prawo, trochę w lewo. Przepłyń morze, przeskocz góry, Aż napotkasz uschłe drzewo."<<Bibi pisze:Spytaj w AP w Sandomierzu.
pozdrawiam
Basia
Podziękuję kolejnym cytatem z księgi Kornela Makuszyńskiego "120 przygód Koziołka Matołka: "Nim odpowiesz" - rzekł Matołek - "Wprzódy dobrze się zastanów..."
Ostatnio zmieniony sob 05 kwie 2014, 12:08 przez Kostkowski, łącznie zmieniany 2 razy.
To co się uratowało z zawieruchy wojennej jest w GenBazie.Kostkowski pisze:Gdzie szukać akt zapowiedzi z Kotuszowa z roku 1840 i 1841?
Po brakujące akta proponuję zwrócić się do powstańców z okresu II Wojny Światowej a zwłaszcza do tych co aktami rozpalali w piecu.
pozdrawiam serdecznie, Jurek
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
- jkpsgenealogia

- Kontakt:
W GenBazie (AP SANDOMIERZ) są śluby z lat 1835-1842 par.Kotuszów i UMZ Staszów.
julia
julia
julia
Szukam ślubu: Bobrowski Stanisław z Urszula Marzec 1776-1779 w rejonie małopolska-świętokrzyskie
Szukam ślubu: Bobrowski Stanisław z Urszula Marzec 1776-1779 w rejonie małopolska-świętokrzyskie
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Dodał bym tu jeszcze robotników "dekarzy" którzy reperowali dach nad magazynem w Stopnicy chyba w 1975r i wszystkie zgromadzona tam duplikaty akt z tego terenu poszły z dymem.jerkre pisze: To co się uratowało z zawieruchy wojennej jest w GenBazie.
Po brakujące akta proponuję zwrócić się do powstańców z okresu II Wojny Światowej a zwłaszcza do tych co aktami rozpalali w piecu.
pozdrowienia
Leszek
Panie Władysławie,
z allegat staszowskich XIX wieku zachowało się bardzo niewiele roczników, co widać tutaj:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... sc=staszow
Są one dostępne na Genbazie i na metryki.genealodzy.pl
Być może coś się ostało na parafii Staszowskiej. Nie wszystko zdołałem przejrzeć podczas moich wizyt.
Pozdrawiam,
Kamil
z allegat staszowskich XIX wieku zachowało się bardzo niewiele roczników, co widać tutaj:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... sc=staszow
Są one dostępne na Genbazie i na metryki.genealodzy.pl
Być może coś się ostało na parafii Staszowskiej. Nie wszystko zdołałem przejrzeć podczas moich wizyt.
Pozdrawiam,
Kamil
- Kostkowski

Bardzo dziękuje za cenną informację.Ćwikliński_Leszek pisze:Dodał bym tu jeszcze robotników "dekarzy" którzy reperowali dach nad magazynem w Stopnicy chyba w 1975r i wszystkie zgromadzona tam duplikaty akt z tego terenu poszły z dymem.jerkre pisze: To co się uratowało z zawieruchy wojennej jest w GenBazie.
pozdrowienia
Leszek
Ale dlaczego Akta Kotuszowa czy Staszowa były w Stopnicy?