Temat:"[szukam] Ignacy Wiśniewski - Warszawa, Wola"
Dzień dobry,
Szukam informacji o Ignacym Wiśniewskim. Wiem, że od ok. 1910 mieszkał w Warszawie, na Woli. Podobno miał tam swoją piekarnię na ulicy Towarowej (tej informacji nie udało mi się w żaden sposób potwierdzić, więc zakładam, że nie nie musiał być właścicielem - mógł być pracownikiem).
Ur. 12/07/1874 w Brudzewie (powiat turecki). Wyznanie rzymskokatolickie. Ożenił się z Adaminą z domu Strybel (1910 w Brudzewie), miał z nią dwóch synów Tadeusza i Mariana.
Daty śmierci również nie znam, prawdopodobnie zmarł pomiędzy 1913 a 1917 (bardziej prawdopodobne, że zszedł w końcówce tego okresu 1916-1917).
Będę bardzo zobowiązany za wszelkie informacje, sugestie i rady. Szukam informacji o nim, jego żonie i rodzinie. Będę zobowiązany za wszelkie informacje dotyczące zakładów piekarskich na Woli, szczególnie na Towarowej.
*Moderacja tytułu tematu (m.j.n)
EDIT: 27/07/2014 - post zaktualizowany o nowe dane. (Witold)
Wiśniewski Ignacy - Warszawa, Wola
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
wiwisniewski

- Kontakt:
Szukam informacji o:
- Brudzew/Kiełczew Górny: Wiśniewski / Wiśniewscy
- Warszawa: Wiśniewski / Wiśniewscy | Kasprzykowski / Kasprzykowscy | Strybel | Teleżyński / Teleżyńscy;
- Andrychów (Roczyny): Mrzygłód
- Warszawa: Wiśniewski / Wiśniewscy | Kasprzykowski / Kasprzykowscy | Strybel | Teleżyński / Teleżyńscy;
-
wiwisniewski

- Kontakt:
Zaktualizowałem powyższy post o nowe dane. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Witold
Pozdrawiam
Witold
Szukam informacji o: