Proszę o wskazówki w dalszych poszukiwaniach rodziny Hajduk

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

cyganmokotow

Sympatyk

Post autor: cyganmokotow »

Drodzy Forumowicze po 16 latach poszukiwań odnalazłem w końcu swoich biologicznych przodków rodzinę Hajduków. Niestety moje poszukiwania stanęły w miejscu i brakuje mi troszkę pomysłów co dalej...Może to jest spowodowane brakiem wiedzy geograficznej i przynależności parafialnej terenów na których mieszkali moi przodkowie(powiat Grodzisk Mazowiecki i piaseczyński).
Na akcie zgonu mojego prapradziadka Karola Hajduka z 1915 roku Zerzeń jest napisane iż zmarł w wieku 49 lat i urodził się w parafii w Słomczynie.Niestety nie odnalazłem tam jego aktu urodzenia...Nie wiem czemu odnalazłem natomiast akt urodzenia jego siostry Feliksy z 1869roku. Oraz akt małżeństwa Jego rodziców z 1861 roku parafia Słomczyn akt nr.12.Nie mogę rozczytać miejscowości w której się urodził
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =10-13.jpg
SZukałem akt w metrykach dostępnych w Słomczynie i Grodzisku bez śaldu..
W Grodzisku odnalazłem akta narodzin dzieci Karola najstarsze urodziło się w 1890 roku ale aktu małżeństwa już tam nie ma .
Może szukam w złych parafiach .stanąlem na tym że wiem z aktu małżeństwa że Jego tata to Michał zmarł przed 1861 roku a ślub brał około 1839 i nie wiem co dalej i gdzie szukać .Proszę o pomoc i podpowiedzi
Pozdrawiam Michał Możdżonek
Ewafra

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Post autor: Ewafra »

Wydaje mi się, że tam pisze we wsi Głuchowie.
Gmina Głuchów, malowniczo położona na Nizinie Mazowieckiej, w centrum Polski przy trasie Łódź-Warszawa w odległości około 22 km od Skierniewic.
Może to tu?
Awatar użytkownika
artio

Sympatyk

Post autor: artio »

Też wydaje mi się że napisane tam jest że "w Głuchowie z Michała i Maryanny"
Pozdrwiam
Paulina

Sympatyk

Post autor: Janusz_Brodowicz »

Może Głuchów między Grójcem a Tarczynem.
Parafia Worów, ale nie dam sobie obciąć ręki.
Zajrzyj do indeksu. W Worowie jest nazwisko Chajduk i Hejduk(może przekręcone).
cyganmokotow

Sympatyk

Dziękuję za wskazówki:-)
cyganmokotow

Sympatyk

Witam sprawdzalem Worow i nie ma tam aktu urodzenia mojegp przodka .Pewnie to nie ten Gluchow..
pozdrawiam Michał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”