Juchniewicz Albert - brakujacy zapis

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Romeczka

Sympatyk

Juchniewicz Albert - brakujacy zapis

Post autor: Romeczka »

T: "Brakujacy zapis"

:?:
Witam,szukam metryki urodzenia Alberta Juchniewicz,cala rodzina jest w ksiegach metrykalnych (ojciec Jerzy i inne dzieci )tylko tego jednego brak.
Ma ktos pomysl dlaczego ? W metryce slubu Alberta z Helena pisze ze jest synem Jerzego.

* temat zmieniony przez moderatora (Sianin_1948)
Awatar użytkownika
artio

Sympatyk

Brakujacy zapis

Post autor: artio »

A przeglądałaś księgi kartkę po kartce czy tylko indeksy? może te sa niepełne bądź nazwiska u dołu strony zamazane/zaklejone niegdyś taśmą i nie widać tegoż nazwiska? A może urodził się w innemiejscowości bo poszli nie do tego kościoła co trzeba?
Pozdrwiam
Paulina

Sympatyk

Post autor: Romeczka »

Przegladalam kartke po kartce ,ale moze mysle zle? Rok slubu 1898 zapis ze ma lat 27 ,czyli powinien sie urodzic w 1871 tak? Przegladnelam ksiegi z lat 1861-1868,1869-1876 znalazlam jego braci i siostry,moze musze dalej szukac w latach 1877-84 ? Ale mysl z innym kosciolem jest dobra.
Awatar użytkownika
artio

Sympatyk

Post autor: artio »

czy widać wyraźnie że ma 27 lat? czy może można uznać że jest tam napisane "27"?. Co mi przychodzi jeszcze do głowy: przeszukać dokładnie rok wcześniej np. 1870, ewentualnie ułożyć rodzeństwo chronologicznie i zobaczyć gdzie luka jest to może tam właśnie (w tej luce) on był urodzony? Tak sobie pomyślałam, że może w aktach pomylili jego imię bądź imię ojca i wpisali mu podobnie - u mnie mylili dwóch braci (po żonach musiałam sprawdzać) - Majchra nazywali Melchiorem i odwrotnie choć de facto były to dwie różne osoby choć bracia rodzeni.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”