Pszczoła, Kotorowicz, Wasikowska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

zuzia_sz

Sympatyk

Rodzina Wasikowskich z Sewerynowa

Post autor: zuzia_sz »

Witam serdecznie!

Moja prababcia nazywała się Felicja (Feliksa) Pszczoła zd. Wasikowska. Urodziła się 13 listopada 1886 roku w Sewerynowie. I tu powstaje problem, bo nie pisze w jakim, a w Polsce wsi o nazwie Sewerynów sama znalazłam 10.
Felicja była córką Ignanacego i Anny Wasikowskich. Miała młodszą siostrę Elżbietę Wasikowską urodzoną również w Sewerynowie 8 lipca 1887 roku.
Felicja była żoną Andrzeja Pszczoły ze Śniadówki. Urodziła mu czworo dzieci: Stefana, Jakuba, Mieczysława i Danielę Marię. Zmarła 28 sierpnia 1970 roku w Lublinie.
Może ktoś z Państwa wie o który Sewerynów może chodzić, ewentualnie wie gdzie w tej sprawie można napisać.
Będę wdzięczna za każdą nawet najdrobniejszą podpowiedź.
zuzia_sz

Sympatyk

Pszczoła, Kotorowicz, Wasikowska

Post autor: zuzia_sz »

Witam!

Bardzo gorąco proszę o pomoc!
Poszukuję informacji o nauczycielach ze Skomorochów Małych, a konkretnie o Stefanie Pszczole i Helenie Pszczole z domu Kotorowicz.
Na pewno pracowali tam w roku 1937. Może ktoś wie coś więcej, lub zna osobę która posiada jakieś informacje.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MateuszS

Sympatyk

Stefan i Helena Pszczoła nauczyciele ze Skomorochów Małych

Post autor: MateuszS »

Sprawdź tu: www.grabowiec.com.pl może coś będzie. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”