Opera + poczekalnia = dziwny styl linków odwiedzonych
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Witam,
korzystam z Opery (w sensie przeglądarka internetowa) i w Poczekalni linki które już odwiedziłem mają bardzo niewygodny styl - są bardzo duże i zmieniają styl gdy tylko na nie najadę myszką. Czasem powoduje to przewinięcie się strony dzięki czemu znika link na który chciałem kliknąć.
Może da radę ustawić jakiś normalny styl na klikniętych linków:
http://zapodaj.net/a9b4e4915940d.png.html
Radek
korzystam z Opery (w sensie przeglądarka internetowa) i w Poczekalni linki które już odwiedziłem mają bardzo niewygodny styl - są bardzo duże i zmieniają styl gdy tylko na nie najadę myszką. Czasem powoduje to przewinięcie się strony dzięki czemu znika link na który chciałem kliknąć.
Może da radę ustawić jakiś normalny styl na klikniętych linków:
http://zapodaj.net/a9b4e4915940d.png.html
Radek
- Marek.Podolski

Styl na pewno jest normalny na Firefox i Google czy Microsoft.
Opera to dziadostwo - warto zmienić!
Pozdrawiam
Marek
Pozdrawiam
Marek
- Mirek.Kozak

Re: Opera + poczekalnia = dziwny styl linków odwiedzonych
Google i Microsoft - to sa nazwy nowych przegladarek internetowych?sloniatko60 pisze:Styl na pewno jest normalny na Firefox i Google czy Microsoft.
A moze chodzi o chrome i IE ?
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
-
Katarzyna_m

Uwaga, uwaga, mamy na pokładzie specjalistę.sloniatko60 pisze:Styl na pewno jest normalny na Firefox i Google czy Microsoft.
Pozdrawiam
Marek
Firefox jest dobry, choć nie spełnia moich wymagań. Natomiast za inwigilującego Chrome to ja podziękuję,
Mimo wszystko chciałbym wrócić do tematu styli.
W pliku style.css jest jak poniżej, czyli czcionka o wielkości 80 px, wydaje mi się można by ją zmniejszyć na 13 px
Kod: Zaznacz cały
a:visited {
background: transparent;
color: #AF1100;
font: 80px "Tahoma", "Verdana", sans-serif;
text-decoration: none;
}- Marek.Podolski

No oczywiście chodzi o Firefox, Chrome i IE - u mnie wszystkie trzy otwierają dobrze linki Poczekalni.
A do redie.
Pokaż, które przeglądarki nie inwigilują. Odpowiem od razu wszystkie.
Pozdrawiam
Marek
A do redie.
Pokaż, które przeglądarki nie inwigilują. Odpowiem od razu wszystkie.
Pozdrawiam
Marek
- Topolinski_Jozef

- Marek.Podolski

- Topolinski_Jozef

- Marek.Podolski

- Mirek.Kozak

- Marek.Podolski

- Mirek.Kozak

- Marek.Podolski

Tak używam tego najlepszego produktu firmy Microsoftu. I będę używał z powodzeniem przez następne kilka lat. Mój komputer nie wyłączy się ani nie wybuchnie. Producent porzucił swój produkt więc można sobie na nim eksperymentować, coś dodać coś poprawić, coś ująć itp. Nie ma też takich "wodotrysków" jak w temacie czytania linków. Tu mam zainstalowane oprogramowanie przekraczające koszt 10000 zł. Aby przesiąść się na niby nowoczesne Win 8.1 to trzeba wydać podobną sumkę na aktualizację tych programów i nowy komputer.
Ale to producenta Windows przecież nie interesuje.
Pozdrawiam
Marek
Ale to producenta Windows przecież nie interesuje.
Pozdrawiam
Marek
Ja bym poprosił może o wypowiedź kogoś kto może to sprawdzić na Operze 12.17 lub najbardziej zbliżonej, bo nie ma poprawy i nie wiem czy problem leży po mojej stronie tzn. że przeglądarka sobie zachowała styl dla tej strony w swoim cachu czy może że ten styl jest dziedziczony np z tych samych elementów co napis WEJSCIE na głównej stronie Poczekalni.
Jeśli można to nie chciałbym aby wypowiadał się Marek (słoniatko60), bo jego wypowiedzi typu "mam super system i oprogramowanie za 10 tys, a wy macie dziadostwo" znaczenie zaniża poziom dyskusji.
Ja chce jedynie by strona była ładna również na Operze.
Jeśli można to nie chciałbym aby wypowiadał się Marek (słoniatko60), bo jego wypowiedzi typu "mam super system i oprogramowanie za 10 tys, a wy macie dziadostwo" znaczenie zaniża poziom dyskusji.
Ja chce jedynie by strona była ładna również na Operze.