Witam,
mam prośbę do osoby, która ma dostęp do akt z parafii Fałków, gdyż w latach 1895-1901 na terenie tej parafii w Skórnicach mieszkał mój pradziadek Stefan Domański z żoną Bronisławą z Lerczyńskich. W lutym 1895 roku wzięli ślub i właśnie w Skórnicach przyszły na świat ich pierwsze dzieci: Zosia, która umarła jako niemowlę (żyła podobno około 1,5 roku) oraz Janina Wanda, która urodziła się 23.06.1898 roku w Skórnicach. Janina Wanda była chrzczona w Fałkowie w 1899 roku (prawdopodobnie akt 119).
Bardzo zależy mi na odnalezieniu Zosi - jej aktu urodzenia i zgonu oraz na zdjęciu (jakiejkolwiek kopii) aktu chrztu Janki. Pozwoliłoby mi to ustalić czym zajmował się wówczas mój pradziadek Stefan, dlaczego osiedlił się w Skórnicach, czy był tam wówczas jakiś majątek i do kogo należał. Wreszcie dowiedziałabym się kto był chrzestnym dziewczynek.
Joanna
PS. Tu szczególnie wielka prośba do Kasizuch, która od jakiegoś czasu zamieszcza zdjęcia metryk z tej parafii z prośbą o tłumaczenie.
parafia Fałków - Domańscy
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Joanna_Januszewska

-
Joanna_Januszewska

parafia Fałków - Domańscy
Witam,
ponawiam swoją prośbę o pomoc w sprawie akt z parafii Fałków.
Jeszcze raz zwracam się z prośbą do osoby ukrywającej się pod pseudonimem Kasiazuch, gdyż wczoraj zamieściła ona kolejne zdjęcie aktu z tej parafii do przetłumaczenia. Stąd moje przypuszczenia, że ma do nich dostęp.
Joanna
ponawiam swoją prośbę o pomoc w sprawie akt z parafii Fałków.
Jeszcze raz zwracam się z prośbą do osoby ukrywającej się pod pseudonimem Kasiazuch, gdyż wczoraj zamieściła ona kolejne zdjęcie aktu z tej parafii do przetłumaczenia. Stąd moje przypuszczenia, że ma do nich dostęp.
Joanna
- Cieśla_Jerzy

-
Joanna_Januszewska