Cmentarz w Różance (pow. Szczuczyn) - zdjęcia grobów

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

klocekoi

Sympatyk
Adept

Cmentarz w Różance (pow. Szczuczyn) - zdjęcia grobów

Post autor: klocekoi »

Witam, mam zdjęcia grobów z cmentarza parafialnego w Różance Pacowskiej, powiat szczuczyński, województwo nowogródzkie.
Zdjęć podpisanych (aby łatwiej wynajdywać) i w ogóle zrobionych mam około 80% z całości. Stan na 2010 rok. Cmentarz jest już zamknięty, nowe pochówki zdarzają się kiedy osoba za życia zarezerwowała sobie miejsce, najczęściej obok żony/męża, względnie rodziców czy dzieci.
Przeważają groby powojenne, pisane juz cyrylicą, ale są również dziewiętnastowieczne. I co najciekawsze, jest ich coraz więcej, po prostu deszcze spłukują nagromadzoną ziemię i odkrywają te cenne tablice.

Jeśli ktoś ma/miał rodzinę z tamtych okolic, to proszę pytać się w tym wątku, będę odpowiadał czy takie nazwisko jest na cmentarzu.

PS. za jakiś czas będę miał opisane prawie w całości cmentarze w Bartoszach powiat Szczuczyn oraz Mikielewszczyzna powiat Mosty. Ale jaki to okres czasu, to w tej chwili nie wiem. Bardziej później niż wcześniej

Pozdrawiam
Krzysztof G.
Białko, Bajgot, Dancewicz, Jakusik, Mikołajczyk, Naliwajko, Miszkiel, Maskiewicz -> Szczuczyn, Różanka, Mikielewszczyzna -> powiat lidzki

Gruchacz -> Myślenice
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”