Problem z brakiem powiadomień

Zgłaszanie i pomoc w rozwiązywaniu problemów technicznych na naszej stronie w tym Rejestracja - brak hasła

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Babcia_Ela

Sympatyk

Problem z brakiem powiadomień

Post autor: Babcia_Ela »

Witam !
Ostatnio dwukrotnie nie dostałam zawiadomienia na mój priv. o odpowiedzi na mój post,mimo że taka odpowiedz była.
Miało to miejsce przy temacie ,,Zesłaniec Głebocki ?,, Moje szczeście,że tam zajrzałam i znalazłam cenną dla mnie informację.!!
Nie wiem czy to tylko mnie dotyczy,czy innych też. Czy bład w systemie ,czy może u mnie.Inne maile otrzymuję.
Proszę o sprawdzenie.
Pozdrawiam.
Ela Pat. :(
eldroza54

Sympatyk

Nie dostaję zawiadomienia e-mail o odpowiedzi na mój post

Post autor: eldroza54 »

Witam serdecznie !
Ja również zastanawiam się , co sie dzieje z informacjami.Kilka razy zadawałam pytania ,które mnie nurtują - jako początkującego "spisywacza rodzinnego ".Nie otrzymałam ani jednej odpowiedzi- chociaż zaglądałam tutaj po kilka razy dziennie.Przyznam szczerze,że jestem zniesmaczona i planuję rezygnację .Przykro mi z tego powodu, bo myślałam ,że chociaż będę miała jakieś wsparcie w informacjach od Was .Dziękuję :( :( :(
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

Post autor: Pieniążek_Stanisław »

Moje miłe Panie.
Zawiadomienie o poczcie wysłanej do Was w prywatnej wiadomości otrzymujecie tylko wtedy jeśli wysyłający zaznaczy takim "ptaszkiem", że macie być powiadomione. Jeśli tego nie zrobi to musicie same zaglądać na swoją skrzynkę czy ktoś do Was napisał.
Proszę o uśmiech. Życie jest piękne a nawet małe problemy uczą wytrwałości.
Pozdrawiam
Staszek Pieniążek :D
PS. ekleroza54 masz prywatną wiadomość
Awatar użytkownika
Babcia_Ela

Sympatyk

Post autor: Babcia_Ela »

Miły Staszku,
Uśmiecham sie do Ciebie pieknie i zgadzam się :ZYCIE JEST PIEKNE !
Jednakowoż chcę Cię uprzejmie poinformowac /nie mam ,,c,, i z,, z przecinkiem u góry- nie umiem tego poprawic,sorry/,że jestem już trochę ,,oblatana,, na forum i wiem o ,,ptaszku,, - który był i jest zaznaczony. Sprawdziłam to.
Poza tym,nie musiałam go zaznaczac ,bo tenże ,,ptaszek,, jest już zaznaczomy i musiałabym go ,,odznaczyc,,
gdybym nie chciala otrzymywac odpowiedzi.Tego nie robię,jeżeli piszę post na forum,szczególnie kiedy proszę o odpowiedż .Tylko wtedy ,,ptaszka odznaczam,, kiedy temat przestaje mnie interesowac.
Musi to by jednak jakiś problemik techniczny.B.proszę o sprawdzenie.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Babcia Ela Pat.
P.S.ekleroza 54 nie zniesmaczaj się,nie rezygnuj ! Dobrze,ze napisałaś.To nie tylko Twój problem i wg.mnie to nie ,,ptaszek,, jest winien.To opór materii. :)
Awatar użytkownika
joanna23

Sympatyk

Post autor: joanna23 »

Nie otrzymuję ostatnio powiadomień emailem z T: prośba o pomoc szukam pradziadka w wojsku carskim... :cry:
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz
Podziękował: 18 times
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: maria.j.nie »

Witam Joanno
Rozumiem , że jest odznaczona opcja Obrazek

Poniższa informacja może się przydać również innym użytkownikom naszego Forum.
maria.j.nie pisze: … Proszę sprawdź w Tematach… na Forum przy swoich napisanych postach, w prawym górnym rogu
(lub prawym dolnym rogu pod wszystkimi postami w danym Temacie) ikonki m.in.
jest obrazek „zegarka” (tło w kolorze pomarańczowym) Obrazek
oznacza, że śledzisz Temat, otrzymujesz „Powiadomienia” e-mail
–„Genealodzy.PL Genealogia Powiadomienie o Odpowiedzi – ( wymieniono tytuł Tematu) „
Natomiast, jeżeli ikonka (obrazek) wygląda tak Obrazek to oznacza, że nie będziesz otrzymywać
„…Powiadomienie o Odpowiedzi…” e-mail na swój adres. …
http://www.genealodzy.pl/index.php?name ... ght=#47195

Pozdrawiam serdecznie Maria
Awatar użytkownika
joanna23

Sympatyk

Post autor: joanna23 »

maria.j.nie pisze:Witam Joanno

Czy otrzymałaś powiadomienie e-mail ... o mojej "odpowiedzi" w tym temacie
"Otrzymujesz ten email ponieważ śledzisz temat "Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej "
na Genealodzy.PL Genealogia. W tym temacie pojawiła się odpowiedź od Twojej ostatniej wizyty.
Możesz skorzystać z poniższego odnośnika aby zobaczyć odpowiedzi. Nie dostaniesz więcej powiadomień
dopóki nie odwiedzisz tego tematu. ... "

Pozdrawiam serdecznie Maria
P.S. mój post do usunięcia (Off-topic) :wink:
Witaj Mario :wink:
wszystko miałam wcześniej dobrze zaznaczone; coś widocznie się zblokowało; dzisiaj o godz. 11 z minutami otrzymałam już powiadomienie emailem na temat mnie interesujący.
:)
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
MirosławaP

Sympatyk
Nowicjusz

coś sie dzieje z subskrypcjami !!!

Post autor: MirosławaP »

wyłaczyły się subskrypcje
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... 917#159917

Dominika i ja nie mamy powiadomień, a były :(

pozdrawiam Mirosława
Słomińska_Dominika

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Słomińska_Dominika »

Ja regularnie je odnawiam i regularnie coś/ktoś je kasuje nawet w tematach, w których się wypowiadam. Nie spotkałam się z takim fenomenem na żadnym forum, także na forach opartych na takim samym skrypcie.
Zaczyna mnie to delikatnie mówiąc wkurzać.
Mirosławo, dzięki za założenie tematu. Ja nie umiem się na tym forum poruszać i tego działu nie potrafiłam odszukać, tak jak nie potrafię odszukać tematów, które tylko obserwowałam. Zniknęły mi i już ;/
MirosławaP

Sympatyk
Nowicjusz

no właśnie, tym bardziej, że akurat ten temat jest wznowiony po pólrocznej przerwie, wiec osoby wczesniej zainteresowane moga tego nie zauważyć :(
Mirosława
Słomińska_Dominika

Sympatyk
Ekspert

Widać go na głownej, może się jednak ktoś przyłączy?
Pozdrawiam
Dominika

Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
Awatar użytkownika
Gregor_Rogalla

Sympatyk

Post autor: Gregor_Rogalla »

Witam

Taki ewenenent mozna pokazac za pomoca tzw "screenshot" .
Otworz jakis program do obrobki zdjec, obrazkow inacisnij przycisk na tastaturze
"print"
Potem pokaz to nam w np: "picasa web"

Pozdrowka
Słomińska_Dominika

Sympatyk
Ekspert

Przepraszam ale jaki ewenement? To, że piszę coś w temacie a potem muszę go szukać na piechotę, bo mi nie dochodzą powiadomienia? Albo taki, że wrzucam suba na temat, który chcę czytać, ale nic w nim nie piszę a potem nagle wszystkie moje subskrypcje znikają i nie mam najmniejszego pojęcia jakie tematy tylko obserwowałam a już tym bardziej gdzie ich szukać nie wiedząc co to było?
Nie bardzo rozumiem jak miałby pomóc zrzut ekranu? Tego to się raczej pokazać nie da. To trzeba przyswoić i powiedzieć czyja to zasługa :D :D
Pozdrawiam Cię
Pozdrawiam
Dominika

Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
sebastian_gasiorek

Zarząd PTG
Adept
Kontakt:

Post autor: sebastian_gasiorek »

Witam,

Obecnie 1638 osób śledzi razem 2624 różnych tematów. Te liczby nie wskazują na jakiekolwiek znikanie subskrypcji.
Jeśli taka sytuacja ma miejsce musiałbym mieć jednoznaczną informację po jakim działaniu to nastąpiło.
Administratorzy forum nie posiadają możliwości kasowania subskrypcji użytkowników
Pozdrawiam,
Sebastian Gąsiorek

http://genrod.eu - największe opracowanie Kwiatkowskich (6 tys. osób)
MirosławaP

Sympatyk
Nowicjusz

witam, na początku podałam link do tematu, jako przykładowy. Sytuacja jest taka,ze tylko o pierwszej odpowiedzi zostałam powiadomiona mailem, a potem nie. Identycznie jest w tym temacie - dostałam tylko jedno powiadomienie - o godzinie 14,10 - natomiast o pozostałych odpowiedziach BRAK POWIDOMIENIA.
Te liczby, które podajesz dla mnie nie świadcza o niczym, przeciez z nich nie wynika czy subskrypcja działa prawidłowo.
wiele osób może tego nie zauważyć bo przeważnie sledzimy watki które aktualnie nas interesują, bezpośrednio na stronie.
Mirosława
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy techniczne”