Złożone drzewo

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Cirdan

Sympatyk

Złożone drzewo

Post autor: Cirdan »

Na początek Witam wszystkich, gdyż jest to mój pierwszy post tutaj.

Poszukuję programu lub serwisu www, który pozwoli na wyświetlenie drzewa wraz ze wszystkimi krewnymi. Sprawdziłem już PAF5, Ahneblatt, GenealogyJ, DG II i kilka stron, ale wszystkie zawsze pozwalają wyświetlić w jednym momencie wyłącznie część osób z mojego drzewa.

Chodzi mi tutaj np. o wyświetlenie na jednym drzewie zarówno wnucząt rodzeństwa moich pradziadków, jak i rodziców męża siostry matki mojej żony.

Czy są takie programy, czy jestem skazany na ręczne rysowanie?

Pozdrawiam
Piotr Sułek
Awatar użytkownika
Thomeck

Nieaktywny

Złożone drzewo

Post autor: Thomeck »

Witaj
Może spróbuj Great Family? On pozwala na zobaczenie wszystkich, ale ich tam trzeba ręcznie poukładać. No i od którejś wersji już jest płatny.

Pozdrawiam
Tomek Prusek

PS. Pomyłkowo napisałem przedtem Family Tree Maker :?
Ostatnio zmieniony ndz 23 lis 2008, 01:01 przez Thomeck, łącznie zmieniany 1 raz.
historyk99

Sympatyk
Ekspert

Złożone drzewo

Post autor: historyk99 »

Witaj,
Polecam GenoPro. Używałem PAF ale przeniosłem wszystko do GenoPro. Wszystko jest na jednym schemacie, dodatkowe dane można wpisywać konkretnym osobom, jest wiele znaczników, zaznaczanie na kolorowo, etc., etc. Można też dołączać zdjęcia.
Pozdrawiam,
Jerzy Demczuk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”