Chojne poszukiwane

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

WiktorK

Sympatyk
Adept

Chojne poszukiwane

Post autor: WiktorK »

Witajcie,
Może ktoś dysponuje informacją nt. metryk parafii w Chojnem (powiat sieradzki, woj. łódzkie od 1999). Znalazłem na metrykach lata 1808-1913 za co bardzo dziękuję, jednak teraz sięgnąłbym głębiej. Wiem, że lata 1628-1821 znajdują się w Archiwum Diecezjalnym we Włocławku, jednak czasowo mam problem z dostaniem się tam, a poza tym lipiec i sierpień archiwum ma być nieczynne(remont) i zamawiane kwerendy również nie będą raczej realizowane. Stąd moje pytanie, może Ktoś z Państwa dysponuje w/w metrykami bądź wie gdzie takowe można znaleźć, jeśli zostały zdygitalizowane.
Z góry dziękuję za ewentualne informacje
Pozdrawiam Wszystkich

Wiktor
kotik7

Sympatyk
Mistrz

Chojne poszukiwane

Post autor: kotik7 »

Alternatywą dla Włocławka może być chyba tylko zamówienie mikrofilmów do Warszawy lub Wrocławia do CHR - czyli ze strony Mormonów. Jeden mikrofilm to chyba koszt 15 zł na miesiąc. Ale czas oczekiwania może nie zachęcać, jeśli nie jest za daleko to chyba lepiej jednak pojechać do AD Włocławek.

Kuba
WiktorK

Sympatyk
Adept

Dzięki Kolego,
Patrzyłem również na Familysearch i koszt jeśli dobrze wszystko przepatrzyłem to 24.40 PLN za mikrofilm. Już chyba jednak lepiej brać urlop i pojechać do Włocławka, bo korzystać można bezpłatnie na miejscu a droga ode mnie praktycznie taka sama jak do Warszawy czy Wrocławia, tak liczyłem że może Ktoś dysponuje jakimiś materiałami. Ehhh szkoda że będą mieli w wakacje zamknięte :/
Pozdrawiam i dziękuję
W.
WiktorK

Sympatyk
Adept

Witam ponownie,
Ponieważ nie chciałem zakładać nowego tematu co by nie zaśmiecać forum, podepnę się pod swój związany z poszukiwaniem zasobów. Tym razem chodzi o Strońsko obecnie z województwa łódzkiego. Może Ktoś wie czy są dostępne online metryki sprzed 1860 roku ?

Dziękuję i pozdrawiam
Wiktor
Cecilia

Sympatyk

Post autor: Cecilia »

Strońsko musi być w AP Łódź.
Szukam rodziny: Brajer, Kaczmarek, Kazek, Królikowscy, Maciejewscy oraz Woszczak ze Zduńskiej Woli i okolic.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”