Poszukuję krewnych z Pomorza o nazwisku Jędrzejewski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

wieslaw1965

Sympatyk

Post autor: wieslaw1965 »

Witam. Poszukuję osób spokrewnionych z nazwiskiem Jędrzejewski lub Jendrzejewski pochodzących z Pomorza ( dot. to woj. pomorskiego i kujawsko-pomorskiego). Czy ktoś jest spokrewniony z wymienionymi prze zemnie osobami? Rodzice: Franciszek Ksawery Jendrzejewski ur.29.11.1850r., żona Julianna zd. Dybowska ur.23.07.1851r..Wiem, że na pewno ich dziećmi byli: Marianna ur.03.07.1891r., Jan Bolesław ur.08.12.1894r.i Helena ur.27.02.1896r.. więcej osób nie mam zanotowanych. Chciałem dodać, że osoby te zamieszkiwały w takich miejscowościach jak: Piaseckie Pole k/Gniewu, Polskie Gronowo k/Gniewu, Rakowiec k/Gniewu,Wałkowiska k/Osie i prawdopodobnie Świecie n/Wisłą. Jeśli może mi ktoś pomóc to bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam. Wiesław
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

Post autor: Pieniążek_Stanisław »

Wiesławie 1965
Najprostsza sprawa to jeśli mieszkasz w Polsce udać się do Archiwum Diecezjalnego w Pelplinie i poszukać samemu metryk przodków na ekranach monitora. Zasoby Gniewu są zdygitalizowane i zawierają dane metrykalne od połowy XVIII wieku do II W.Św. Genealogia jest najbardziej ciekawa gdy samemu sie coś znajdzie. Jesli natomiast nie ma się czasu a dysponuje gotówką to zleca się komuś kto za Ciebie pojedzie do Archiwum, posiedzi kilka dni i znajdzie Ci Twoich przodków.
Pozdrawiam
Stanisław Pieniążek
PS. Na stronie www.ptg.gda.pl jest baza danych zindeksowanych metryk pomorskich. Niestety, strona ostatnio często przeżywa kryzys i jest niedostępna dla genealogów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”