witam,
udało mi się zdobyć zdjęcie z 1930r, na którym może być moja babcia. Dane personalna pasują, wiek mniej więcej też. Problem w tym, że zdjęcie jest ze szkoły podstawowej (wiek ok. 13 lat), a jedyne zdjęcie babci, jakie posiadam, to jej zdjęcie w wieku ok. 28 lat.
Nie znałam babci, bo zmarła kilka dni po urodzeniu mego taty. Nikt z żyjących członków jej rodziny (dzieci jej rodzeństwa) nie jest w stanie mi potwierdzić, czy ta osoba na zdjęciu to moja babcia, czy nie.
Czy istnieją jakieś techniczne możliwości sprawdzenia - może po rysach - czy osoby na tych 2 zdjęciach to ta sama osoba, czy nie?
Chyba policja korzysta z takich programów komputerowych w przypadku osób, które zaginęły jako dziecko, a są poszukiwane do chwili obecnej - symulacja, jak wyglądałaby dana osoba teraz, po upływie wielu lat?
Może ktoś wie, jak można to sprawdzić? Niestety zdjęcie z dzieciństwa to zdjęcie grupowe - wobec powyższego twarz jest dosyć mała. Drugie zdjęcie jest wyraźne - portret.
Kasia
Jak sprawdzić, czy osoba ze zdjęcia to moja babcia?
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Małgorzata_Kulwieć

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Jak sprawdzić, czy osoba ze zdjęcia to moja babcia?
A może od innej strony? Zdobyć dokumenty z tej szkoły, o ile istnieją i próbować sprawdzić dane uczniów z tego roku. Choć to może być trudne, bo dokumenty szkoły mogły się nie zachować. Ale może to bardziej prawdopodobne potwierdzenie niz porównywanie dwóch zupełnie różnych zdjęć?
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.