Witam,
mam prośbę o zdjęcie pomnika.
Janiszewski Kazimierz poległ w II wojnie św. 14.03.1945 w Złocieńcu.
Pochowany na Cmentarzu Komunalnym w Złocieńcu ( 17-KW )
Będę ogromnie wdzięczna za okazaną pomoc.
Pozdrawiam Ania
Prośba o zdjęcie z Cmentarza Komunalnego w Złocieńcu
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Barbara_Kubcka

Witaj Aniu,
chętnie Ci pomogę, po południu będę na cmentarzu i zrobię zdjęcie.
Pozdrawiam
Barbara
chętnie Ci pomogę, po południu będę na cmentarzu i zrobię zdjęcie.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara Kubacka
Witaj Basiu,
zapomniałam napisać e:mail anna1025@wp.pl
jeszcze raz bardzo dziękuję.To zdjęcia dla pana z Ukrainy, który szuka swojego dziadka.
Pozdrawiam Ania
zapomniałam napisać e:mail anna1025@wp.pl
jeszcze raz bardzo dziękuję.To zdjęcia dla pana z Ukrainy, który szuka swojego dziadka.
Pozdrawiam Ania
-
Haponiuk_Daniel

O szkoda, że wcześniej nie zobaczyłem tego wątku 
Wg. książki J. Leszczełowskiego możliwe jest, że wymieniony szer. Kazimierz Janiszewski 1907 - 14 III 1945, 10 PP mógł zostać ranny w bitwie o Kołobrzeg, a umrzeć z powodu odniesionych ran w szpitalu w Złocieńcu.
Pozdrawiam
Daniel Haponiuk
Wg. książki J. Leszczełowskiego możliwe jest, że wymieniony szer. Kazimierz Janiszewski 1907 - 14 III 1945, 10 PP mógł zostać ranny w bitwie o Kołobrzeg, a umrzeć z powodu odniesionych ran w szpitalu w Złocieńcu.
Pozdrawiam
Daniel Haponiuk
- Grazyna_Gabi

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 14 times
Aniu,
Janiszewski Kazimierz syn Stanislawa, ur. 1907 jest wymieniony w publikacji :
"Księga Poległych Na Polu Chwały": Żołnierze Ludowego Wojska Polskiego Polegli, Zmarli Z Ran i Zagnieni W Czasie Drugiej Wojny Światowej W Latach 1943-1945 - autor Leszek Lewandowski- Wydawn. Ministerstwa Obrony Narodowej, 1974 .
Strone Pomorze1945.com prowadzi przemily pan Piotr, jest w posiadaniu owej pozycji, zwroc sie z prosba o skan strony z notka o Kazimierzu, z cala pewnoscia otrzymasz. Informacje zawarte w ksiazce pochodza z CAW, prawdopodobnie beda tam podane okolicznosci zgonu itp.
Bardzo mozliwe, ze ktos na forum jest w jej posiadaniu.
Grazyna
Janiszewski Kazimierz syn Stanislawa, ur. 1907 jest wymieniony w publikacji :
"Księga Poległych Na Polu Chwały": Żołnierze Ludowego Wojska Polskiego Polegli, Zmarli Z Ran i Zagnieni W Czasie Drugiej Wojny Światowej W Latach 1943-1945 - autor Leszek Lewandowski- Wydawn. Ministerstwa Obrony Narodowej, 1974 .
Strone Pomorze1945.com prowadzi przemily pan Piotr, jest w posiadaniu owej pozycji, zwroc sie z prosba o skan strony z notka o Kazimierzu, z cala pewnoscia otrzymasz. Informacje zawarte w ksiazce pochodza z CAW, prawdopodobnie beda tam podane okolicznosci zgonu itp.
Bardzo mozliwe, ze ktos na forum jest w jej posiadaniu.
Grazyna
Bardzo, Wam dziękuję, będę szukać dalej.
10 pp walczył o Wał Pomorski, faktycznie nie wiadomo gdzie poległ (czy możei zmarł w szpitalu) Kazimierz.
Jestem na etapie szukania jego aktu zgonu. Muszę sprawdzić w ZUK w Złocieńcu w księdze pochówku czy mają coś na temat jego pochówku.
Serdeczne dzięki za wsparcie w poszukiwaniach.
Pozdrawiam Ania
10 pp walczył o Wał Pomorski, faktycznie nie wiadomo gdzie poległ (czy możei zmarł w szpitalu) Kazimierz.
Jestem na etapie szukania jego aktu zgonu. Muszę sprawdzić w ZUK w Złocieńcu w księdze pochówku czy mają coś na temat jego pochówku.
Serdeczne dzięki za wsparcie w poszukiwaniach.
Pozdrawiam Ania