Propozycja współpracy z nowym portalem
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen
-
Kuba_Bednarz
Witam.
Jestem współtwórcą nowego portalu genealogicznego. Poszukujemy obeznanych w temacie genealogi i heraldyki osób chętnych do współpracy przy portalu. Ochotnicy mieliby za zadanie pomóc nam w pisaniu tematycznych artykułów i dostarczaniu różnych źródeł niezbędnych do zbudowania merytorycznej części portalu. Więcej informacji otrzymają zainteresowani. Jesteśmy otwarci na różne typy i warunki współpracy.
Z poważaniem,
Jakub Bednarz
Kontakt: bednarzj(at)hws.pl lub wolinskip(at)hws.pl
Jestem współtwórcą nowego portalu genealogicznego. Poszukujemy obeznanych w temacie genealogi i heraldyki osób chętnych do współpracy przy portalu. Ochotnicy mieliby za zadanie pomóc nam w pisaniu tematycznych artykułów i dostarczaniu różnych źródeł niezbędnych do zbudowania merytorycznej części portalu. Więcej informacji otrzymają zainteresowani. Jesteśmy otwarci na różne typy i warunki współpracy.
Z poważaniem,
Jakub Bednarz
Kontakt: bednarzj(at)hws.pl lub wolinskip(at)hws.pl
- Pieniążek_Stanisław

Nie bardzo zrozumiałem to ogłoszenie.
piszez "Jestem współtwórcą ...." . -Twórca to człowiek, który tworzy a nie prosi by ktoś za niego to robił.
"Poszukujemy obeznanych w temacie...."- No kolego, chcesz tworzyć portal genealogiczny i nie jesteś obeznany w temacie???
"Więcej informacji otrzymają zainteresowani..."????- Zainteresowani na tej stronie są wszyscy więc proszę podaj wszystkim szczegóły, uchyl rąbka tajemnicy. A może kierunek, który obierzecie nie będzie nam się podobał?
Jest taka zasada, że najpierw trzeba coś STWORZYĆ, pokazać a dopiero potem znajdą się chętni do zleconego im zadania jeśli zobaczą, że to coś (Twój portal) jest tego warte.
Mam wielkie obawy, że z takim początkiem będzie to "Wielkie buuuuu..."
Stanisław Pieniążek
piszez "Jestem współtwórcą ...." . -Twórca to człowiek, który tworzy a nie prosi by ktoś za niego to robił.
"Poszukujemy obeznanych w temacie...."- No kolego, chcesz tworzyć portal genealogiczny i nie jesteś obeznany w temacie???
"Więcej informacji otrzymają zainteresowani..."????- Zainteresowani na tej stronie są wszyscy więc proszę podaj wszystkim szczegóły, uchyl rąbka tajemnicy. A może kierunek, który obierzecie nie będzie nam się podobał?
Jest taka zasada, że najpierw trzeba coś STWORZYĆ, pokazać a dopiero potem znajdą się chętni do zleconego im zadania jeśli zobaczą, że to coś (Twój portal) jest tego warte.
Mam wielkie obawy, że z takim początkiem będzie to "Wielkie buuuuu..."
Stanisław Pieniążek
-
Kuba_Bednarz
Chyba nie zrozumiałeś moich (naszych) intencji. Nie chcemy, żeby ktoś odwalił za nas robotę tylko pomógł nam z tworzeniem portalu, ponieważ poźądny portal wymaga pracy i zaangażowania wielu osób.
Rąbek tajemnicy.. Otóż portal ma na celu dawanie ludziom możliwości odnalezienia swoich krewnych, stworzenia drzewa genealogicznego, forum swojego rodu i kilka innych funkcji których nie zdradzam. Polecam założenie sobie testowego konta w portalu, wtedy będzie czarno na białym widać co zrobiliśmy. (portal jest w wersji beta, przepisywany jest pod zend framework dlatego mogą wystąpić błędy w obsłudze portalu)
Otóż stworzyliśmy, nie podałem adresu strony bo uznałem że w adresie ema
ili kontaktowych nie trudno będzie go znaleźć. Nasz portal jest pod adresem: nie aktywny
Rąbek tajemnicy.. Otóż portal ma na celu dawanie ludziom możliwości odnalezienia swoich krewnych, stworzenia drzewa genealogicznego, forum swojego rodu i kilka innych funkcji których nie zdradzam. Polecam założenie sobie testowego konta w portalu, wtedy będzie czarno na białym widać co zrobiliśmy. (portal jest w wersji beta, przepisywany jest pod zend framework dlatego mogą wystąpić błędy w obsłudze portalu)
Otóż stworzyliśmy, nie podałem adresu strony bo uznałem że w adresie ema
ili kontaktowych nie trudno będzie go znaleźć. Nasz portal jest pod adresem: nie aktywny
- Pieniążek_Stanisław

Nadal nic nie wiem. Poza tym, że dowiedziałem się, że ma to coś byc podobnego do My Heritage czy Moi Krewni. Gdzie nie zaglądam na próbną stronę to tylko : "miejsce na reklame", "miejsce na reklamę", miejsce na reklamę"....
Powodzenia dla TWÓRCÓW PORTALU i wielu reklamodawców.
Stanisław Pieniążek
Powodzenia dla TWÓRCÓW PORTALU i wielu reklamodawców.
Stanisław Pieniążek
- Lipnik.F.Turas

Drogi Kubo jednak i ja nie wróże ci powodzenia .
Jeśli myślisz ,że za darmo zdobędziesz sobie bazę danych osób zamieszkałych w Polsce to się jednak mylisz.
Spróbowałem zalogować się do Ciebie . I niestety wymaganie od osoby logującej się to serwisu podawania
pełnej daty urodzenia jest niestety niebezpieczne w sieci.
Tym bardziej że prosisz o podanie pełnych danych o osobie .
Niestety muszę ostrzec wszystkich kolegów trochę mniej internetowych.
Podawanie tak dokładnych danych może skutkować wykorzystaniem tych danych do przestępstw wyłudzenia
np w Banku kredytu.
Dlatego nie zarzucam Ci przestępczych zamiarów ale Zmień ten Moduł ! Rejestracji
Nikt szanujący się w sieci tego nie wymaga do rejestracji na stronie.
Ogólne wrażenie o szacie strony 5+
Wydaje się nie przeładowana fajerwerkami które powodują wolne otwieranie się strony.
A czy ucieszy cię jak się tam zaloguję pod nazwiskiem np kolegi?
poco ci takie fałszywe dane. No i może się okazać że będziesz miał kłopoty z posiadaniem takiej bazy danych
Nazwisko imię + data urodzenia.
Poza tym korzystam w tym temacie z twojego regulaminu
w którym piszesz że robię to na własną prośbę
- To odpowiadam
Nie wyrażam zgody na przetwarzanie moich danych.
A zatem nie mogę niestety korzystać z Twojej strony.
No właśnie
przy logowaniu nie wymagasz przestrzegania tego regulaminu
brak takiego pola. A zatem jak mi udowodnisz że ja się do tego zobowiązałem?
..........................
I Kuba to naprawdę są tylko merytoryczne uwagi.
A nie krytyka aby Cię ośmieszyć .
Po prostu przemyśl jeszcze raz koncepcję portalu i uwierz portal tak ale z poprawkami.
.....................
No i błąd? w module hasła
Wymaga hasła minimum 6 znaków podaję 8 i wyskakuje błąd że za
krótkie hasło .
..............................
Doszło do rejestracji dopiero gdy hasło ma dokładnie 6 znaków
jan
fturas
Jeśli myślisz ,że za darmo zdobędziesz sobie bazę danych osób zamieszkałych w Polsce to się jednak mylisz.
Spróbowałem zalogować się do Ciebie . I niestety wymaganie od osoby logującej się to serwisu podawania
pełnej daty urodzenia jest niestety niebezpieczne w sieci.
Tym bardziej że prosisz o podanie pełnych danych o osobie .
Niestety muszę ostrzec wszystkich kolegów trochę mniej internetowych.
Podawanie tak dokładnych danych może skutkować wykorzystaniem tych danych do przestępstw wyłudzenia
np w Banku kredytu.
Dlatego nie zarzucam Ci przestępczych zamiarów ale Zmień ten Moduł ! Rejestracji
Nikt szanujący się w sieci tego nie wymaga do rejestracji na stronie.
Ogólne wrażenie o szacie strony 5+
Wydaje się nie przeładowana fajerwerkami które powodują wolne otwieranie się strony.
A czy ucieszy cię jak się tam zaloguję pod nazwiskiem np kolegi?
poco ci takie fałszywe dane. No i może się okazać że będziesz miał kłopoty z posiadaniem takiej bazy danych
Nazwisko imię + data urodzenia.
Poza tym korzystam w tym temacie z twojego regulaminu
w którym piszesz że robię to na własną prośbę
- To odpowiadam
Nie wyrażam zgody na przetwarzanie moich danych.
A zatem nie mogę niestety korzystać z Twojej strony.
No właśnie
przy logowaniu nie wymagasz przestrzegania tego regulaminu
brak takiego pola. A zatem jak mi udowodnisz że ja się do tego zobowiązałem?
..........................
I Kuba to naprawdę są tylko merytoryczne uwagi.
A nie krytyka aby Cię ośmieszyć .
Po prostu przemyśl jeszcze raz koncepcję portalu i uwierz portal tak ale z poprawkami.
.....................
No i błąd? w module hasła
Wymaga hasła minimum 6 znaków podaję 8 i wyskakuje błąd że za
krótkie hasło .
Doszło do rejestracji dopiero gdy hasło ma dokładnie 6 znaków
jan
fturas
W moim przypadku podałem hasło 6-literowe i zostało przyjęte, ale oprócz tego musiałem podać datę urodzenia (podałem fikcyjną) a nawet pytanie i odpowiedź, które musiałem wpisać, podałem też fikcyjne imię i nazwisko. Bez tego nie mógłbym się zarejestrować. Na razie jestem sceptykiem, jeśli chodzi o ten portal. Po co nam kolejny?
Pozdrawiam
Józek
Ps. zarejestrowałem się tytułem próby, zobaczymy co się urodzi na tym portalu. Ale to będzie chyba kolejny My Heritage, Moi krewni itp.
Pozdrawiam
Józek
Ps. zarejestrowałem się tytułem próby, zobaczymy co się urodzi na tym portalu. Ale to będzie chyba kolejny My Heritage, Moi krewni itp.
Józek- Lubuskie Towarzystwo Genealogiczne
-
Kuba_Bednarz
Z tym miejscem na reklamę wydaje mi się że przesadzasz. Stworzyłem jedno miejsce reklamowe na stronie, podczas gdy inne portale wpychają je jak mówisz wszędzie. Jeżeli pokryje ono koszty hostowania portalu, to i tak będzie sukces.
Czy będzie to coś podobnego do moikrewni, bliscy itp? Ogólnie rzecz biorąc oczywiście tak, ale proszę porównać ostatnio powstałe portale genealogiczne ze sobą i z naszym, zapewniam że jest o wiele większa różnica. Nie mogę czarno na białym przedstawić całej naszej strategii, proszę przejrzeć dokładnie funkcje portalu to może wpadniesz na dobry trop.
Odnośnie wymaganych danych osobowych, przemyślimy sprawę bo faktycznie możemy odrazić tym ludzi. Być może pojawią się dwa sposoby rejestracji - jawny z tymi wszystkimi danymi co wymagamy, i tajny czy uproszczony z samym loginem i hasłem. Dziękuję i za te inne uwagi odnośnie regulaminu, niektórych rzeczy poprostu samemu się nie dostrzega. Cieszy mnie że przynajmniej grafika się podoba, bo to akurat moja brożka w portalu
Zefir454 masz trochę racji. W ostatnim czasie wyszło kilka portali co spowodowało "przejedzenie się tematem" i na pewno będzie trudno. Mogę tylko powiedzieć, że jak zaczynaliśmy pracę nad portalem to większość ostatnio powstałych nie była pewnie nawet na etapie planów. Jeżeli ma się mało środków i osób do pracy, to tworzenie portalu zajmuje długie miesiące.
Bardzo dziękuję za wszystkie uwagi i jeżeli ktoś ma jakieś proszę się włączyć do dyskusji, to dla nas ważne. Można pisać tutaj lub na forum portalu. Czekamy również na osoby zainteresowane współpracą o jakiej wspominałem na początku.
Czy będzie to coś podobnego do moikrewni, bliscy itp? Ogólnie rzecz biorąc oczywiście tak, ale proszę porównać ostatnio powstałe portale genealogiczne ze sobą i z naszym, zapewniam że jest o wiele większa różnica. Nie mogę czarno na białym przedstawić całej naszej strategii, proszę przejrzeć dokładnie funkcje portalu to może wpadniesz na dobry trop.
Odnośnie wymaganych danych osobowych, przemyślimy sprawę bo faktycznie możemy odrazić tym ludzi. Być może pojawią się dwa sposoby rejestracji - jawny z tymi wszystkimi danymi co wymagamy, i tajny czy uproszczony z samym loginem i hasłem. Dziękuję i za te inne uwagi odnośnie regulaminu, niektórych rzeczy poprostu samemu się nie dostrzega. Cieszy mnie że przynajmniej grafika się podoba, bo to akurat moja brożka w portalu
Zefir454 masz trochę racji. W ostatnim czasie wyszło kilka portali co spowodowało "przejedzenie się tematem" i na pewno będzie trudno. Mogę tylko powiedzieć, że jak zaczynaliśmy pracę nad portalem to większość ostatnio powstałych nie była pewnie nawet na etapie planów. Jeżeli ma się mało środków i osób do pracy, to tworzenie portalu zajmuje długie miesiące.
Bardzo dziękuję za wszystkie uwagi i jeżeli ktoś ma jakieś proszę się włączyć do dyskusji, to dla nas ważne. Można pisać tutaj lub na forum portalu. Czekamy również na osoby zainteresowane współpracą o jakiej wspominałem na początku.
Ostatnio zmieniony pn 08 gru 2008, 19:12 przez Kuba_Bednarz, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 2 times
- Otrzymał podziękowania: 14 times
Witam,
mam drobną uwagę, choć w sumie dotyczy sprawy podstawowej.
Nazwa – Heraldyka w Sieci.
Pierwsze moje skojarzenie – nie poszukiwanie korzeni, nie budowanie drzewa, nie szperanie po archiwach i ten dreszczyk emocji…ale herby.
Nie mam nic przeciw heraldyce, natomiast jest to zupełnie odrębna nauka pomocnicza historii i pomimo powiązań z genealogią traktuje o zupełnie innych kwestiach.
Albo portal heraldyczny z odrębnym miejscem na genealogię, albo portal genealogiczny z zakładką poświęconą heraldyce. Mieszanie obu nauk jak dla mnie jest nie do końca trafne, ale to jest wyłącznie mój punkt widzenia.
Jeżeli portal ma odnieść powodzenie, powinno go także coś wyróżnić, np. jakiś oryginalny projekt, którego brakuje na innych portalach.
Pozdrawiam,
mam drobną uwagę, choć w sumie dotyczy sprawy podstawowej.
Nazwa – Heraldyka w Sieci.
Pierwsze moje skojarzenie – nie poszukiwanie korzeni, nie budowanie drzewa, nie szperanie po archiwach i ten dreszczyk emocji…ale herby.
Nie mam nic przeciw heraldyce, natomiast jest to zupełnie odrębna nauka pomocnicza historii i pomimo powiązań z genealogią traktuje o zupełnie innych kwestiach.
Albo portal heraldyczny z odrębnym miejscem na genealogię, albo portal genealogiczny z zakładką poświęconą heraldyce. Mieszanie obu nauk jak dla mnie jest nie do końca trafne, ale to jest wyłącznie mój punkt widzenia.
Jeżeli portal ma odnieść powodzenie, powinno go także coś wyróżnić, np. jakiś oryginalny projekt, którego brakuje na innych portalach.
Pozdrawiam,