Witam.
Bardzo prosze o przetłumaczenie poniższego aktu.
Czy jest to akt urodzenia Katarzyny, córki Lukasza i Marianny Borutów ?
Akt Radziechowice, ostatni na prawej karcie.
http://zapodaj.net/88528cee33cc8.jpg.html
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Prosze o przetłumaczenie aktu urodzenia Katarzyna Boruta ?
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Info
Witam
Tenże (co wyżej) ochrzciłem Katarzynę córkę Łukasza Boruta i Marianny prawowitych małżonków. Chrzestni Tomasz Gentryszek z Bogwidzowy i Marianna Kowalszczenka z Radomska
Ta zbitka CLP oznacza prawowitych małżonków i informacja że zaraz będą chrzestni.
Nazwisk chrzestnych nie jestem pewien - tzn. mego odczytu
Pozdrawiam
Tenże (co wyżej) ochrzciłem Katarzynę córkę Łukasza Boruta i Marianny prawowitych małżonków. Chrzestni Tomasz Gentryszek z Bogwidzowy i Marianna Kowalszczenka z Radomska
Ta zbitka CLP oznacza prawowitych małżonków i informacja że zaraz będą chrzestni.
Nazwisk chrzestnych nie jestem pewien - tzn. mego odczytu
Pozdrawiam
Info
Bardzo dziekuje za tłumaczenie.
" Tenże co wyżej ochrzciłem"to chodzi o księdza, który jest wymieniony w pierwszej linijce na górze tej ksiegi ? Wojciech Wotaszewicz ?
Czy mozliwa jest do odczytania data ? chociaż miesiąc, bo rok to 1773 ?
Z góry dziekuje za odpowiedź.
" Tenże co wyżej ochrzciłem"to chodzi o księdza, który jest wymieniony w pierwszej linijce na górze tej ksiegi ? Wojciech Wotaszewicz ?
Czy mozliwa jest do odczytania data ? chociaż miesiąc, bo rok to 1773 ?
Z góry dziekuje za odpowiedź.
Sławek
data
WItam
Daty przy tym wpsie nie ma. Data jest przy 2 wpisie ze Strzałkowa (od góry na tej stronie) i jest to data 1 listopad (1 9bris)
Następnie są już same liczby (chyba to są kolejne dni tego miesiąca) a więc jest 13 i 20. Ta 20 jest ostatnią liczbą przed wpisem z tej miejscowaści o którą było zapytanie. Nie jestem jednak tego pewien
Pozdrawiam
Daty przy tym wpsie nie ma. Data jest przy 2 wpisie ze Strzałkowa (od góry na tej stronie) i jest to data 1 listopad (1 9bris)
Następnie są już same liczby (chyba to są kolejne dni tego miesiąca) a więc jest 13 i 20. Ta 20 jest ostatnią liczbą przed wpisem z tej miejscowaści o którą było zapytanie. Nie jestem jednak tego pewien
Pozdrawiam