Goleniowy (Szczekociny) wieś Sprowa
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Goleniowy (Szczekociny) wieś Sprowa
Temat:"Famiily search a parafia" *
chyba mam więcej szczęścia niż umiejętności ....teraz potrzebuję podpowiedzi osób które lepiej rozeznają się w poszukiwaniach na familysearchu.
Mianowicie: poszukuję aktu urodzenia z 1880 ze wsi Sprowa.
Ze skorowidzu Królestwa Polskiego dowiedziałam się że wieś ta przynależała do parafii Goleniowy (Szczekociny) powiat Włoszczowski gmina Słupia jednak nijak nie mogę tego przypasować do podziału jaki jest na family search. Ktoś może coś podpowiedzieć?
Pozdrawiam
*Moderacja tytułu tematu (m.j.n)
chyba mam więcej szczęścia niż umiejętności ....teraz potrzebuję podpowiedzi osób które lepiej rozeznają się w poszukiwaniach na familysearchu.
Mianowicie: poszukuję aktu urodzenia z 1880 ze wsi Sprowa.
Ze skorowidzu Królestwa Polskiego dowiedziałam się że wieś ta przynależała do parafii Goleniowy (Szczekociny) powiat Włoszczowski gmina Słupia jednak nijak nie mogę tego przypasować do podziału jaki jest na family search. Ktoś może coś podpowiedzieć?
Pozdrawiam
*Moderacja tytułu tematu (m.j.n)
Pozdrwiam
Paulina
Szukam aktu ślubu Aleksandra Kluszewskiego ur. około 1838 i Marianny z Glińskich /potomstwo rodzi się w Żukowie, Rokitnie,Błoniu, Pass, Brwinowie
-
Marynicz_Marcin

Famiily search a parafia
Obawiam się, że nie ma tych ksiąg dostępny na Family Search.
Księga za rok 1880 znajduje się w AP Częstochowa.
Księga za rok 1880 znajduje się w AP Częstochowa.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Famiily search a parafia
Centrum Rodziny Mormonów dysponuje mikrofilmami dla parafii w Goleniowach jedynie z lat 1589-1865.
Interesujący rocznik jest natomiast w Archiwum Państwowym w Częstochowie
jackun
Interesujący rocznik jest natomiast w Archiwum Państwowym w Częstochowie
jackun
Famiily search a parafia
Dzięki wielkie za informacje
wystosuje pismo do archwium 
Jackun a w którym miejscu doszukałeś się matryk z Goleniowych? bo nie mogę tego znaleźć w ogóle
Jackun a w którym miejscu doszukałeś się matryk z Goleniowych? bo nie mogę tego znaleźć w ogóle
Pozdrwiam
Paulina
Szukam aktu ślubu Aleksandra Kluszewskiego ur. około 1838 i Marianny z Glińskich /potomstwo rodzi się w Żukowie, Rokitnie,Błoniu, Pass, Brwinowie
Re: Famiily search a parafia
https://familysearch.org/search/catalog ... %20Libraryartio pisze:Dzięki wielkie za informacjewystosuje pismo do archwium
- Misiewicz_Elżbieta

Zgony za lata 1860-1886 z par.Szczekociny są MetrykiGenbaza
Ela
Ela
-
Worwąg_Sławomir

Tu są wcześniejsze Goleniowy (dostępne po zalogowaniu):artio pisze:Dzięki wielkie za informacjewystosuje pismo do archwium
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,144962,1
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Sławek Worwąg
Dzięki bardzo 
Pierwszy raz widzę "takie" family search, nawet nie wiedziałam że w taki sposób można to wyszukiwać - człowiek wiecznie się czegoś uczy
A wczęsniejsze Goleniowy widziałam w genbazie tylko brakuje mi tego chociazby jednego aktu żeby jakoś swoich Malickich powiązać z tymi których widziałam w księgach :/.
Pierwszy raz widzę "takie" family search, nawet nie wiedziałam że w taki sposób można to wyszukiwać - człowiek wiecznie się czegoś uczy
A wczęsniejsze Goleniowy widziałam w genbazie tylko brakuje mi tego chociazby jednego aktu żeby jakoś swoich Malickich powiązać z tymi których widziałam w księgach :/.
Pozdrwiam
Paulina
- olga_snopek

Witam, indeksuję parafię Goleniowy dla Geneteki i (przesłane do dziś lata 1814-1867). W Kielcach znajdowały się wyłącznie akta do roku 1867 późniejszych należy szukać w arch w Częstochowie. Daj znać o jakich Malickich chodzi bo faktycznie nazwisko to pojawia się wielokrotnie.
olga
olga
Chodzi o Filipa Malicekigo ur. 1880 r 28 kwietnia
, pismo do Ap już wystosowałam i sprawa jest w toku czekam na rezultaty. Nie wiem czy ich znajdziesz :/ dopiero jak będę miała rodziców to się odezwę 
Pozdrwiam
Paulina