MAKOWSKI

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Patrycja

Sympatyk

MAKOWSKI

Post autor: Patrycja »

witam,
poszukuje rodziny Makowskich. Mój prapra.. dziadek nazywał się Romuald Makowski (herb Jelita), powstaniec styczniowy. Po powstaniu mieszkał i zmarł w Krakowie. Urodził się w Ratajach (gm.Pacanów) w 1834 r.( nie posiadam metryki). Żoną Romualda była Elżbieta Jarzębska z domu Rzewuska.
Romuald był synem Michała i Marianny Rybickiej.
Matka Michała pochodziła z rodów: Szuksztów i Giedrojciów. Niestety nic więcej nie wiem o Michale i jego ojcu, skąd pochodzili itp.
Patrycja
Sawicki_Julian

Sympatyk

MAKOWSKI

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam Patrycjo, mam takiego Władysława Makowskiego z Nietuliska koło Ostrowca Św., a ur. w Białogonie koło Kielc, to jest metryka ślubu z Bronisławą Marianną Józefą Sawicką po rosyjsku z 1878 roku w Chybicach koło Starachowic. Kim byli jego rodzice w Białogonie pod Kielcami nie wiem, ale nazwisko raczej rzadkie, może jest z tych samych Makowskich ? - pozdrawiam ; Julian
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

MAKOWSKI

Post autor: Burdziński_Krzysztof »

Sporo nazwisk Makowski widnieje w Warszawie. Powiązania z rodziną Słodowników, Kłak, Kowalczyk, Zawadzki, Janyga. Groby Makowskich na Bródnie.
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
Patrycja

Sympatyk

Post autor: Patrycja »

witam,
syn Romualda - Kazimierz przeniósł się z Krakowa do Warszawy ok. 1900 roku. Tam ożenił się z Apolonią Schmidt, tam rodziły się jego dzieci- par.Wszystkich świętych.
Niestety nie mam żadnych danych o ojcu Romualda - Michale Makowskim.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”