"CZELADŹ - szukam osoby"
Drodzy przyjaciele!
Czy ktoś może sprawdzić w starej książce telefonicznej, czy w Czeladzi figuruje Zbigniew Pieczyrak. Ew. jakieś inne informacje również mile widziane. Wiem o Nim jedynie, że mieszka w parafii św. Stanisława, oczywiście jeśli żyje. Syn Janiny i Józefa. Będzie to starszy Pan.
Pozdrawiam,
Mariusz
Czeladź - szukam osoby
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Mariusz_F.

-
Worwąg_Sławomir

CZELADŹ - szukam osoby
Zbigniewa w książce nie znalazłem, ale są inni Pieczyrakowie z telefonami, możesz do nich zadzwonić, wysłałem ci na priv
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Sławek Worwąg
-
Mariusz_F.

CZELADŹ - szukam osoby
Dziękuję - już znalazłem. Osoba nie żyje, ale są potomkowie. Wasza pomoc okazała się b. przydatna!
-
AlicjaSurmacka

Witam,
Moje poszukiwanie kontaktu z potomkami Józefy Stalki z.d. Majchrzyk zamieszkałej w Czeladzi a urodzonej w Biestrzykowie parafii Rzejowice a konkretnie z jej dziećmi : Czesławem Stalką i Janiną Zawadzką zd. Stalka poprzez FB i NK nie przyniosły oczekiwanego rezultatu.
Czesław Stalka w roku ubiegłym obchodził 50 lecie ślubu- być może to ten z którym poszukuję kontaktu...
W międzyczasie ustaliłam datę zgonu i cmentarz na którym Józefa Stalka została pochowana. Zmarła 17.05.2001 roku w wieku 90 lat .
Jest to cmentarz przy ul. Nowopogońskiej kw. J6 rząd 7 miejsce 3
Czy może ktoś w tych dniach odwiedza ten cmentarz i zechciałby na pomniku zostawić karteczkę z prośbą o kontakt.
Szczegóły na prv.
Pozdrawiam Alicja
Moje poszukiwanie kontaktu z potomkami Józefy Stalki z.d. Majchrzyk zamieszkałej w Czeladzi a urodzonej w Biestrzykowie parafii Rzejowice a konkretnie z jej dziećmi : Czesławem Stalką i Janiną Zawadzką zd. Stalka poprzez FB i NK nie przyniosły oczekiwanego rezultatu.
Czesław Stalka w roku ubiegłym obchodził 50 lecie ślubu- być może to ten z którym poszukuję kontaktu...
W międzyczasie ustaliłam datę zgonu i cmentarz na którym Józefa Stalka została pochowana. Zmarła 17.05.2001 roku w wieku 90 lat .
Jest to cmentarz przy ul. Nowopogońskiej kw. J6 rząd 7 miejsce 3
Czy może ktoś w tych dniach odwiedza ten cmentarz i zechciałby na pomniku zostawić karteczkę z prośbą o kontakt.
Szczegóły na prv.
Pozdrawiam Alicja
-
Wojciechowska_Ewka

Alicjo,
na początku tego roku poszukiwałam aktu urodzenia mojego ojca. Wiedziałam tylko,że urodził się w Czeladzi w 1935 r i znałam imiona i nazwiska jego rodziców. Najpierw zadzwoniłam a potem napisałam do Urzędu Stanu Cywilnego w Czeladzi:
http://www.czeladz.pl/pl/kontakt
na moją prośbę i bez żadnych problemów dostałam xero (bez mocy prawnej) aktu chrztu oraz otrzymałam informację, że nie znaleziono w aktach meldunkowych osób wymienionych w akcie - choć o tę informację nie prosiłam. Z aktu wynikało, że dziadek był policjantem (zamieszkałym w Warszawie) a w Czeladzi był jakiś czas służbowo (tam była szkoła policyjna).
Urzędnicy byli bardzo uprzejmi i uczynni.
pozdrawiam
ewa
na początku tego roku poszukiwałam aktu urodzenia mojego ojca. Wiedziałam tylko,że urodził się w Czeladzi w 1935 r i znałam imiona i nazwiska jego rodziców. Najpierw zadzwoniłam a potem napisałam do Urzędu Stanu Cywilnego w Czeladzi:
http://www.czeladz.pl/pl/kontakt
na moją prośbę i bez żadnych problemów dostałam xero (bez mocy prawnej) aktu chrztu oraz otrzymałam informację, że nie znaleziono w aktach meldunkowych osób wymienionych w akcie - choć o tę informację nie prosiłam. Z aktu wynikało, że dziadek był policjantem (zamieszkałym w Warszawie) a w Czeladzi był jakiś czas służbowo (tam była szkoła policyjna).
Urzędnicy byli bardzo uprzejmi i uczynni.
pozdrawiam
ewa