Lista strat Wojska Polskiego 1918-1920.
Moderator: maria.j.nie
- Komentarze

- Janusz_Stankiewicz

- Kontakt:
.
Myślę, że teraz w porównaniu z żołnierzami legionów, mnie ktoś pomoże, bowiem już od kilku tygodni prowadzę pracę nad przepisywaniem listy - vide:
http://www.stankiewicz.e.pl/index.php?kat=28
Mam już ponad 7.000 nazwisk.
Dziennie dochodzi ok. 450 osób...
Każda pomocna dłoń "wyciągnięta" w kierunku "obróbki" tejże listy byłaby wskazana..
Janusz Stankiewicz
PS. Jak to jest, moi drodzy koledzy genealodzy, że dotychczasowe moje działania zachęcające do współpracy (mam tu na myśli np. Więźniów Pawiaka) spotykają się z odzewem w postaci "0", a np. inne akcje mają takie szerokie zainteresowanie społeczeństwa genealogicznego... czyżbym nie był godny współpracy? ... Dziwne to jakieś zjawisko...
Myślę, że teraz w porównaniu z żołnierzami legionów, mnie ktoś pomoże, bowiem już od kilku tygodni prowadzę pracę nad przepisywaniem listy - vide:
http://www.stankiewicz.e.pl/index.php?kat=28
Mam już ponad 7.000 nazwisk.
Dziennie dochodzi ok. 450 osób...
Każda pomocna dłoń "wyciągnięta" w kierunku "obróbki" tejże listy byłaby wskazana..
PS. Jak to jest, moi drodzy koledzy genealodzy, że dotychczasowe moje działania zachęcające do współpracy (mam tu na myśli np. Więźniów Pawiaka) spotykają się z odzewem w postaci "0", a np. inne akcje mają takie szerokie zainteresowanie społeczeństwa genealogicznego... czyżbym nie był godny współpracy? ... Dziwne to jakieś zjawisko...
- Janusz_Stankiewicz

- Kontakt:
.
Jacek Młochowski przesłał do mnie listę, która właśnie ukazała się na tej stronie i ...
"kopara" mi opadła...
Przede wszystkim - dziękuję za pozwolenie na publikację na mojej stronie...
Proponuję następujące rozwiązanie:
a/ ja nie publikuję listy A -P - nie ma po co dublować - utworzę tylko rozdział z linkiem do strony
b/ dokończę wg. swojego szablonu zakres R - Ż i prześlę nazwiska - oczywiście ten zakres pracy znajdzie się na mojej stronie... - niestety nie będę już jej robił wg. swojego szablonu - myślę, że już będziesz miał przynajmniej "przygotówkę" do zakończenia pracy wg. swojego szablonu...
c/ wdzięczny byłbym za ew. zlinkowanie (całość zapisu dot. nazwisk R -Ż) do mojej strony...
Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem o projekcie - po prostu bym się dołączył ...
Pozdrawiam serdecznie
Janusz Stankiewicz
Jacek Młochowski przesłał do mnie listę, która właśnie ukazała się na tej stronie i ...
"kopara" mi opadła...
Przede wszystkim - dziękuję za pozwolenie na publikację na mojej stronie...
Proponuję następujące rozwiązanie:
a/ ja nie publikuję listy A -P - nie ma po co dublować - utworzę tylko rozdział z linkiem do strony
b/ dokończę wg. swojego szablonu zakres R - Ż i prześlę nazwiska - oczywiście ten zakres pracy znajdzie się na mojej stronie... - niestety nie będę już jej robił wg. swojego szablonu - myślę, że już będziesz miał przynajmniej "przygotówkę" do zakończenia pracy wg. swojego szablonu...
c/ wdzięczny byłbym za ew. zlinkowanie (całość zapisu dot. nazwisk R -Ż) do mojej strony...
Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem o projekcie - po prostu bym się dołączył ...
Pozdrawiam serdecznie
Janusz Stankiewicz
Ostatnio zmieniony pt 02 mar 2007, 20:46 przez Janusz_Stankiewicz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Zamieściłem informację z linkiem do www.stankiewicz.e.pl na stronie głównej modułu http://www.genealodzy.pl/Straty.phtml.
Siłą Internetu są właśnie linki.
Siłą Internetu są właśnie linki.
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Zakończyłem wprowadzanie danych dodając pozostałe litery R-Z. Tak więc w chwili obecnej do bazy wprowadzone są już wszystkie dane (ok. 47 tys. nazwisk żołnierzy WP poległych i zmarłych w latach 1918-1920)