Lista strat Wojska Polskiego 1918-1920.

Komentarze artykułów opublikowanych na stronie PTG

Moderator: maria.j.nie

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Skomentuj ten artykuł tutaj:
Awatar użytkownika
Janusz_Stankiewicz

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Janusz_Stankiewicz »

.
Myślę, że teraz w porównaniu z żołnierzami legionów, mnie ktoś pomoże, bowiem już od kilku tygodni prowadzę pracę nad przepisywaniem listy - vide:

http://www.stankiewicz.e.pl/index.php?kat=28

Mam już ponad 7.000 nazwisk.

Dziennie dochodzi ok. 450 osób...

Każda pomocna dłoń "wyciągnięta" w kierunku "obróbki" tejże listy byłaby wskazana..

:? Janusz Stankiewicz

PS. Jak to jest, moi drodzy koledzy genealodzy, że dotychczasowe moje działania zachęcające do współpracy (mam tu na myśli np. Więźniów Pawiaka) spotykają się z odzewem w postaci "0", a np. inne akcje mają takie szerokie zainteresowanie społeczeństwa genealogicznego... czyżbym nie był godny współpracy? ... Dziwne to jakieś zjawisko...
Awatar użytkownika
Janusz_Stankiewicz

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Janusz_Stankiewicz »

.
Jacek Młochowski przesłał do mnie listę, która właśnie ukazała się na tej stronie i ...

"kopara" mi opadła...

Przede wszystkim - dziękuję za pozwolenie na publikację na mojej stronie...

Proponuję następujące rozwiązanie:
a/ ja nie publikuję listy A -P - nie ma po co dublować - utworzę tylko rozdział z linkiem do strony

b/ dokończę wg. swojego szablonu zakres R - Ż i prześlę nazwiska - oczywiście ten zakres pracy znajdzie się na mojej stronie... - niestety nie będę już jej robił wg. swojego szablonu - myślę, że już będziesz miał przynajmniej "przygotówkę" do zakończenia pracy wg. swojego szablonu...

c/ wdzięczny byłbym za ew. zlinkowanie (całość zapisu dot. nazwisk R -Ż) do mojej strony...

Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem o projekcie - po prostu bym się dołączył ...

Pozdrawiam serdecznie

Janusz Stankiewicz
Ostatnio zmieniony pt 02 mar 2007, 20:46 przez Janusz_Stankiewicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Zamieściłem informację z linkiem do www.stankiewicz.e.pl na stronie głównej modułu http://www.genealodzy.pl/Straty.phtml.
Siłą Internetu są właśnie linki.
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Zakończyłem wprowadzanie danych dodając pozostałe litery R-Z. Tak więc w chwili obecnej do bazy wprowadzone są już wszystkie dane (ok. 47 tys. nazwisk żołnierzy WP poległych i zmarłych w latach 1918-1920)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komentarze artykułów”