Szczaworyż, Księgi

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept
Otrzymał podziękowania: 1 time

Szczaworyż, Księgi

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

T:"Księgi Szczaworyża" *

Proszę o objaśnienie gdzie są księgi metrykalne parafii Szczaworyż z lat 1810 – 1862?
W genetece są indeksy tej parafii.
Mormoni zrobili mikrofilmy ale ja na starosc nie chce rozpoznawać nowych szlaków, od lat rutynowo ściagam mikrofilmy do Białegostoku.
Zasadą jaką znam jest że mormoni zostawiali kopie mikrofilmów w archiwach państwowych, tymczasem AP w Kielcach stanowcza zaprzecza aby miało mikrofilmy z z tych lat (tym bardziej ksiegi)
Gdzie zatem są te ksiegi? mikrofilmy? z których zrobiono indeksy do geneteki.
Zalezy mi na skanie nr 47 ślubu z 1819 roku w Szczaworyżu Tomasza Jamiołkowskiego z Magdalena Gostkowską ?
Prawdopodobnie jest to związek małżeński rodziców Walentego którego poszukuje w innym watku w którym błędnie szykam Małych wsi. (W któryms z dokumentów nazwisko Magdaleny zostało prawdopodobnie źle odczytane)
Rekapitulując- czy i gdzie mogę,kupic skan ślubu kryjącego się pod w/w indeksem w genetece.
Pozdrawiam

*Moderacja tytułu tematu, przeniesienie wątku na właściwe podforum (m.j.n)
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

Księgi Szczaworyża

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Wydaje mi się, że zostały sfotografowane w AD Kielce w ramch umowy TG Świętogen z AD. Gdzie i jak sa osiągalne, jak wygląda publikacja (jakies warunki? obowiązek?) - nie wiem. Pytanie do stron umów (czyli chyba najlepiej Kornelii Major). PTG mimo wsparacia sprzętowego ww projektu kopii w całości w sowich bazach nie posiada.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
margit

Sympatyk
Ekspert

Post autor: margit »

jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

Problem że pradziad podaje tylko poźniejsze natomiast czlowiek z biura klienta w AP w Kielcach stanowczo zaprzecza aby mieli mikrofilmy.
natomiast już wiem że ksiego Grzegorzowic sa na plebanii.
Prosba do admina aby wykasował zdublowany , sam nie umiem
Podobnie nie mam pojęcia jak wejc dp tej genbazy, nigdy nie korzystałem . Sorry a jestem prawie przedwojenny stąd wole telefony , ksiegi i mikrofilmy.
Genealogia jest zdecydowanie prostsza od informatycznej techniki.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”