Proszę o informacje, gdzie można znależć metrykę Dyonizego Wojciechowicza, urodzonego 1.05.1863 w Piotrówce koło Porpliszcza.
Dziękuję i pozdrawiam
Krzysztof Wojciechowicz
Metryki:Piotrówka, gmina Porpliszcze,parafia Parafianów 1863
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Wojciechowicz_Krzysztof

Metryki:Piotrówka, gmina Porpliszcze,parafia Parafianów 1863
Witam, Ja również mam przodków Wojciechowiczów z okolic Porpliszcza. Moi Wojciechowicze mieszkali (do 1944/45) w Krzywoszyno, Porpliszcze oraz Borsuki, Dokszyce.
Poszukuję metryk z tamtych terenów, czy udało się Panu odnaleść metryki Dionizego?
Poszukuję metryk z tamtych terenów, czy udało się Panu odnaleść metryki Dionizego?
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
-
pitcairn1987

Re: Metryki:Piotrówka, gmina Porpliszcze,parafia Parafianów
Dzień dobry. Mogę pomóc.Mój e-mail: louiscyphre2@gmail.com
NOwdziej pisze:Witam, Ja również mam przodków Wojciechowiczów z okolic Porpliszcza. Moi Wojciechowicze mieszkali (do 1944/45) w Krzywoszyno, Porpliszcze oraz Borsuki, Dokszyce.
-
Deb_Kaminski
Re: Metryki:Piotrówka, gmina Porpliszcze,parafia Parafianów
Cześć – wiem, że to stary post, ale właśnie go znalazłam.NOwdziej pisze:Witam, Ja również mam przodków Wojciechowiczów z okolic Porpliszcza. Moi Wojciechowicze mieszkali (do 1944/45) w Krzywoszyno, Porpliszcze oraz Borsuki, Dokszyce.
Rodzina mojej Babci pochodzi z Borsuków w okolicach Dokszyc/Parafianowa.
Jej babcia to Antonina Wojciechowicz, która była żoną Stepana/Stefana Pupkiewicza. Nie mam informacji o jej rodzicach.
Mieli synów: Aleksandra (ojca mojej Babci), Pawła, Mikołaja i Piotra oraz córkę Marię. Maria została w Borsukach i wyszła za mąż za mężczyznę o nazwisku Zuev. Aleksander osiedlił się w Siedlcach, Paweł na Litwie, Piotr (oraz moja Babcia) w Australii, a losów Mikołaja nie udało mi się prześledzić.
Jeśli nazwisko Pupkiewicz pojawia się w historii Twojej rodziny, chętnie porozmawiam.
Dodatkowe informacje – w 1938 roku jako właściciele ziemscy w Borsukach byli wymienieni:
Wojciechowicz Julian
Wojciechowiczowie Józef, Józefa, Franciszka, Janina i Aniela
Wojciechowicz Stanisław
Wojciechowiczowie Wincenty, Antoni i Ludwik
Wojciechowicz Kazimierz
https://archive.org/details/jbc.bj.uj.e ... 4/mode/2up