Srock - sąsiednie parafie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Może wiecie, gdzie można sprawdzić jakie były sąsiednie parafie Srocka w połowie XIX w.?
Basia
Basia
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
Bardzo dziękuję 
Basia
Basia
Re: Srock - sąsiednie parafie
Od Płn zgodnie ze ruchem wskazówek zegara - Czarnocin, Będków (nie bezpośrednio sąsiadująca ale bardzo bliska), Wolbórz, Moszczenica, Piotrków, Drużbice (tak jak z Będkowem), Krzepczów, Tuszyn.Bibi pisze:Może wiecie, gdzie można sprawdzić jakie były sąsiednie parafie Srocka w połowie XIX w.?
Basia
Przy okazji - mam wiele osób w drzewie ze Srocka. Pozdrawiam! Witek
Dzięki Witku.
Moi ze Srocka to DUMKA [ Wodzin, Majdany].
W Srocku nie ma aktu zgonu Mojej 3xprababki Rozali Dumka. Może zmarła gdzieś po sąsiedzku.
Basia
W Srocku nie ma aktu zgonu Mojej 3xprababki Rozali Dumka. Może zmarła gdzieś po sąsiedzku.
Basia
Z tych miejscowości mam w drzewie tylko kilka osób. Z Majdanów nie mam żadnej. Sprawdziłbym na Pani miejscu Krzepczów, ewentualnie Szczukwin w parafii Tuszyn. Pozdrawiam! WitekBibi pisze:Dzięki Witku.
Basia
Dziękuję, czy parafia Krzepczów jest gdzieś dostępna on line ?
pozdrawiam
Basia
pozdrawiam
Basia
Niestety, z tego co wiem, nie. Również Tuszyn dostępny jest w bardzo ograniczonym zakresie.Bibi pisze:Dziękuję, czy parafia Krzepczów jest gdzieś dostępna on line ?
pozdrawiam
Basia
pozdrowienia, Witek
Dziękuję.
Basia
Basia
- Sulka_Sebastian
Witam
ja tez mam w drzewie rodzine ze Srocka
Nowiccy, Sochaccy, Stefanscy
pozdrawiam Sebastian
pozdrawiam Sebastian
-
gregorian76

Z parfii Srock w swoim drzewie mam Jagodzińskich i Mielczarek (Milczarek), Deremoniec.
Grzegorz
https://dgmojejrodziny.blogspot.com/
https://dgmojejrodziny.blogspot.com/