Nazwisko: Leszczyński / Leszczyńska

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=24162&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Gość

Post autor: Gość »

Leszczyńska Kazimiera urodzona w Mńsku Mazowieckim 2.03.1862, córka Leona Leszczyńskiego i Katarzyny zd. Czarnecka; wychodzi za mąż za Kazimierza Leszczyńskiego , mają troje dzieci: niepełnosprawnego syna, córkę Janinę, syna Piotra, który jest urodzony w Warszawie w 1889 ( nie mogę znaleźć Aktu urodzenia ) , zmarł 1944 w Siedlcach, miał żonę Jadwigę i syna Piotra. Kazimierz Leszczyński umiera, a Kazimiera Leszczyńska mając 37 lat , jako wdowa z trójką dzieci wychodzi za mąż 23.04.1899 za Franciszka Skup - ślub odbywa się w Łukowie, gdzie mieszkają rodzice Kazimiery. Córka Janina Leszczyńska wychodzi za mąż w Zaporożu ( nieznane nazwisko po mężu) ma syna Stanisława, który w latach 60/70-tych XX wieku pracował w Zakładach Zbrojeniowych w Zaporożu, później najprawdopodobniej przeniesiony zostaje dalej na Wschód lub Syberię. Poszukuję informacji o niepełnosprawnym Synu Kazimiery i Kazimierza Leszczyńskich oraz informacji o rodzinie Janiny zd. Leszczyńskiej. Ogólnie częśc wiedzy mam i dalej szukam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”