Wawrzyniak, Pacholak, Puk - Poszukuję przodków
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Wawrzyniak, Pacholak, Puk - Poszukuję przodków
T:"Poszukuję przodków z rodzin: Wawrzyniak, Pacholak, Puk"
Poszukuję przodków z rodzin Wawrzyniak, Pacholak i Puk z terenu Wielkopolski.
Informacje, które posiadam, najdalej sięgają do:
1. prapradziadków z rodziny Wawrzyniak: MICHAŁ i ANASTAZJA (z domu ŁOPATKA) - niestety na razie nie mogę podać żadnych dat.
2. praprababci PUK (z domu LISKOWSKA) - imienia nie znam, natomiast na podstawie wspomnień babci przypuszczam, że zmarła ok. roku 1849.
Poszukuję przodków z rodzin Wawrzyniak, Pacholak i Puk z terenu Wielkopolski.
Informacje, które posiadam, najdalej sięgają do:
1. prapradziadków z rodziny Wawrzyniak: MICHAŁ i ANASTAZJA (z domu ŁOPATKA) - niestety na razie nie mogę podać żadnych dat.
2. praprababci PUK (z domu LISKOWSKA) - imienia nie znam, natomiast na podstawie wspomnień babci przypuszczam, że zmarła ok. roku 1849.
- Michał_D.Wysocki

Poszukuję przodków z rodzin: Wawrzyniak, Pacholak, Puk
Witam!
Z jakich okolic Wawrzyniakowie pochodzą? Mam w rodzinie Wawrzyniaków z okolic Siemiatycz.
Pozdrawiam
Michał
Z jakich okolic Wawrzyniakowie pochodzą? Mam w rodzinie Wawrzyniaków z okolic Siemiatycz.
Pozdrawiam
Michał
- Dławichowski

- Kontakt:
Do jagoszy!
Dzień dobry!
Bardzo dużo Wawrzyniaków pochodzi z Kazimierza Biskupiego k.Konina.
Na str: http://www.dlawichowski.prv.pl/ w dziale Metryki; sukcesywnie publikuję dane urodzin, mariaży i zejść dla tego miasteczka.
Sprawdź, a nuż...
Czego życzy:
Krzycho z Koszalina
Bardzo dużo Wawrzyniaków pochodzi z Kazimierza Biskupiego k.Konina.
Na str: http://www.dlawichowski.prv.pl/ w dziale Metryki; sukcesywnie publikuję dane urodzin, mariaży i zejść dla tego miasteczka.
Sprawdź, a nuż...
Czego życzy:
Krzycho z Koszalina
Bardzo dużo osób o nazwisku PUK spotkać można na cmentarzy w Brodach Poznańskich (gmina Lwówek, powiat nowotomyski)
U mnie Wawrzyniaki z Kunowa, Młynkowa - gmina Duszniki
U mnie Wawrzyniaki z Kunowa, Młynkowa - gmina Duszniki
Witam
Mam rowniez w drzewie nazwisko PUK, ale moja rodzina Pukow pochodzi z Lipnicy pod Kolbuszowa.
Mam rowniez w drzewie nazwisko PUK, ale moja rodzina Pukow pochodzi z Lipnicy pod Kolbuszowa.
A moi Wawrzyniakowie (czasem Wawrzeniakowie) to parafie Pieczew i Grabów, przynajmniej od końca XVIII wieku.
Pozdrawiam
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej
Witam
Mam w drzewie Kazimierza Grajek + Anna Wawrzyniak śl. Ostrów Wlkp 1834. Anna zmarła w Ostrowie 1856
Pozdrawiam Maciek
Mam w drzewie Kazimierza Grajek + Anna Wawrzyniak śl. Ostrów Wlkp 1834. Anna zmarła w Ostrowie 1856
Pozdrawiam Maciek