Sapieha Renata - Anglia

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Sapieha Renata - Anglia

Post autor: Marek.Podolski »

T: "Renata Sapieha - Anglia" *

Poszukuję w Anglii - Renatę Sapieha z d. Kornberger ur. we Lwowie w 1937 r. (córka Hugo i Marii z d. Kozłowska).

Czy może mi ktoś pomóc?

Pozdrawiam
Marek

* moderacja tytułu [Sianin_1948]
sable

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: sable »

A czy Ona życzy sobie tego kontaktu ? Proszę szanować i respektować prywatność osób żyjących. Hobbistyczne poszukiwania genealogiczne niczego tutaj nie usprawiedliwiają.
Pozdrawiam,
Amelia.
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Ano dobre pytanie.

To nie hobby a poszukiwania rodzinne. Ta osoba jest na moim drzewie genealogicznym. I nie wiem czy żyje.

Wywód drzewa Kornberger mam do 1329 r. za publikacją rodzinną wydaną we Wiedniu w 1989 r. Jej autor Heinrich von Kornberger nie żyje już od 15 lat.

Więc, proszę mnie nie pouczać co mogę co nie!

Pozdrawiam
Marek
pomponik

Sympatyk

Post autor: pomponik »

Witaj Marku,

Nie wiem czy to ci cos pomoze sie zkontaktowac z Renata Sapieha ale warto sprobowac. Podaje ci link do strony gdzie jest podany adres do Renaty. Jest mozliwe ze adres jest zwiazany z charatywnym zwiaskiem FRIENDS OF LISIECKI HOMES IN POLAND (FLHIP) LIMITED. Przepuszczam ze bedzies troche czekal na odpowiedz ale nie zaskodzi napisac list do Renaty.

Pozdrawiam, pomponik
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Dziękuję pomponik.

Napiszę tam maila.

Pozdrawiam
Marek
pomponik

Sympatyk

Witaj Marku,

Prosze wybac ze ci tak powiem, ale bym radzila azebys raczej napisal list, swoja reka a nie drukowany, bo mail to kazdy moze przeczytac a osobisty list bedzie otwarty przez osobe ktora otwiera listy, ale przywaznie tylko ta osoba przeczyta twoj list i podaje list do adresowanej osoby , do Renaty. Do listu bym dolaczyla twoja galez ktora sie laczy z Renata, i jak bys mial chociaz jedna kopie dokumentu ktora laczy Renate z twoja galazka. Na kopercie z lewej strony napis PRIVATE & PERSONAL. Adres zwroty, czyli twoj sie pisze z tylu koperty.

Pozdrawiam, pomponik
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Tak wszystko wiem. Dotąd np. w USA nawiązywałem kontakt pisząc wpierw maila z krótkim wprowadzeniem i podaniem swoich danych. Potem jak było zainteresowanie to kontakt się rozwijał na drodze mailowej, potem telefonicznej i wymiany korespondencji normalną pocztą itd. Na podanej przez Ciebie stronie jakoś nie mogę doczytać informacji z normalną pocztą - jest tylko kontakt poprzez maila pisanego ze strony. Brak tam możliwości wysłania załącznika. Więc, wysłałem tekst z krótkim wprowadzeniem w temat i prośbą o kontakt. Tylko mi wypada teraz cierpliwie czekać lub szukać dalej.

Tak dodam, że mam komplet informacji o przodkach oraz kilka oryginalnych fotografii rodziny Kornberger.

Pozdrawiam
Marek
Ostatnio zmieniony wt 21 paź 2014, 16:54 przez Marek.Podolski, łącznie zmieniany 1 raz.
pomponik

Sympatyk

Witaj,

Wybac mi ale nie podalam ci link do adresu:

http://companies.findthebest.co.uk/l/11 ... ed-Kingdom

Pozdrawiam, pomponik
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”