Czestochowa - Cmentarz Kule - prosba

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
ELADAB

Sympatyk
Ekspert

Czestochowa - Cmentarz Kule - prosba

Post autor: ELADAB »

Witam. Mam ogromna prosbe do osob odwiedzajacych czestochowski Cmentarz Kule. Chodzi mi o zdjecie grobu lekarza (filantropa, spolecznika) Gracjana Pisarzewskiego. Zmarl w 1907 roku. Interesuje mnie bardzo kto jest z nim pochowany dlatego potrzebuje wyrazne zdjecie. Bardzo bym byla wdzieczna za pomoc.

Nigdzie w sieci nie moge znalesc spisu pochowanych na Cm. Kule, ale moze gdzies jest .....

Pozdrawiam.
Elzbieta
PiotrG

Sympatyk
Adept

Post autor: PiotrG »

Biogram jest w książce Juliusza Sętowskiego "Cmentarz Kule w Częstochowie. Przewodnik biograficzny". Pdf dostępny za darmo na stronie Towarzystwa Genealogicznego Ziemi Częstochowskiej (trzeba się zarejestrować, aby pobrać).
Na cmentarzu będę 1 listopada, postaram się zrobić zdjęcie, ale nie obiecuję, że w takim dniu zdołam...
Awatar użytkownika
ELADAB

Sympatyk
Ekspert

Dziekuje Piotrze za chec pomocy. Ten biogram mam jak i wiele wycinkow z prasy o Gracjanie. Brakuje mi zdjecia grobu bo chodzi mi szczegolnie o jego zone (moze jeszcze jest tam pochowany ktos z rodziny.......) Niestety nie potrafie powiedziec gdzie (i czy!!!!) jest ten grob usytuowany. Z racji tego, ze tyle zrobil jako lekarz dla miasta i mieszkancow Czestochowy mysle, ze grob powinien byc nadal.

Pozdrawiam
Elzbieta
PiotrG

Sympatyk
Adept

Post autor: PiotrG »

Jest z pewnością. Nawet ze sporą dozą optymizmu mogę zapowiedzieć, że go znajdę, bo w książce Sętowskiego jest podany numer kwatery. W związku z tym czekaj cierpliwie:) Na Kulach bywam w miarę często, więc jeśli nie 1 listopada, to trochę później, ale zdjęcie będzie!
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
ELADAB

Sympatyk
Ekspert

Baaaaaaardzo dziekuje. Dla nas genealogow czas ma inny wymiar ;-))) Wiec nie takie wazne kiedy, najwazniejsze by znalesc.

Pozdrawiam
Elzbieta :k:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”