Wachulska Zuzanna - poszukuję!

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Blackangel91

Wachulska Zuzanna - poszukuję!

Post autor: Blackangel91 »

T: "PILNE-Jaworzno(śląsk).Proszę o pomoc" *

Witam,
Od jakiegoś czasu próbuję wyjaśnić "zagadkową" śmierć mojego wuja.
W rodzinie zawsze był to temat tabu,przez co nikt poza moim dziadkiem nie wie co się stało,a on sam nie chce o tym mówić.
Wujek był bratem mojego dziadka,popełnił samobójstwo w roku 1955. Sprawą tak na poważnie zainteresowałam się ponad rok temu, gdy znalazłam kalendarz-pamiętnik wuja z roku jego śmierci. Znalazłam tam informacje o jego przyjaciółce/dziewczynie którą bardzo chciałabym znaleźć.
Wtedy w roku 1955 nazywała się Zuzanna Wachulska, mieszkała w Jaworznie(woj.śląskie) i miała wtedy ok.18 lat.
Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie mogłabym zacząć jej szukać??
Wiadomo, że teraz pewnie ma inne nazwisko...W UM nie mogą udzielić mi żadnych informacji, co do śmierci wuja-pytałam czy są jakieś archiwalne gazety z tego czasu lub zapiski-również nic. Gdzie zatem mogę jeszcze "uderzyć" i skąd mogę dostać dodatkowe informacje pomagające ją znaleźć? Z góry dziękuję za pomoc

* temat zmieniony przez m [Sianin_1948]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”