WITAM.
Szukam informacji o rodzinach z Brusna Starego,Brusna Nowego Galicja.
Moja Pra babcia oraz jej przodkowie z tej miejscowości pochodzili.
Jeżeli ktoś z Państwa w swoim drzewie Genealogicznym posiada niżej wymienione Nazwiska Proszę o kontakt.
Podgórecka Anna,
Maria
Paraskiewia
Anastazja.
Trzy ostatnie wyjechały do Francji prawdopodobnie do Paryża tyle wiem.
Podgórecki Teodor
Jan
KOSMYNA Ksenia
Dymitr
Pawliszyn Katarzyna
Żukowiec Paraskiewia
Wszelkie osoby proszę o kontakt
SZUKAM TAK ŻE AKT,ZGONÓW,ŚLUBÓW,NARODZIN NA TEMAT WYŻEJ WYMIENIONYCH OSÓB
POZDRAWIAM
Galicja-Brusno Stare-Brusno Nowe
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Podgórecki

-
Marynicz_Marcin

Drogi bezimienny,
dodawanie tego samego postu co jakiś czas raczej nie pomoże, a może wręcz zaszkodzić
dodawanie tego samego postu co jakiś czas raczej nie pomoże, a może wręcz zaszkodzić
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Marcin Marynicz
- Podgórecki

Witam.
Niestety szanowny Panie.nie jestem bez imienny.
Podgórecki Tomasz jestem,Miło mi Pana Poznać.Witam i Serdecznie Pozdrawiam
To że dałem że tak powiem zdublowany post wynika tylko z mojej nie wiedzy jeśli chodzi o kategorię dodawanych wątków.
I TYLE W TYM TEMACIE,I po co te ZŁOŚLIWE UWAGI.
POZDRAWIAM SERDECZNIĘ
POZDRAWIAM NADGORLIWYCH.
Niestety szanowny Panie.nie jestem bez imienny.
Podgórecki Tomasz jestem,Miło mi Pana Poznać.Witam i Serdecznie Pozdrawiam
To że dałem że tak powiem zdublowany post wynika tylko z mojej nie wiedzy jeśli chodzi o kategorię dodawanych wątków.
I TYLE W TYM TEMACIE,I po co te ZŁOŚLIWE UWAGI.
POZDRAWIAM SERDECZNIĘ
POZDRAWIAM NADGORLIWYCH.
Pozdrawiam serdecznie
Tomasz
Tomasz
-
Marynicz_Marcin

Witam i również miło mi poznać.
Zauważ jednak, że z Twojego nicku nie da rady wyłuskać, jak Ci na imię, a co najwyżej domyślać się można, jak masz na nazwisko.
Zdublowany post po tak długim czasie?
A co do osób, których poszukujesz - podaj więcej szczegółów. Moi przodkowie nie wywodzą się z Bruśna, ale zamieszkiwali dość bliskie tereny, więc może mam jakąś wiedzę o Twoich przodkach
Zauważ jednak, że z Twojego nicku nie da rady wyłuskać, jak Ci na imię, a co najwyżej domyślać się można, jak masz na nazwisko.
Zdublowany post po tak długim czasie?
A co do osób, których poszukujesz - podaj więcej szczegółów. Moi przodkowie nie wywodzą się z Bruśna, ale zamieszkiwali dość bliskie tereny, więc może mam jakąś wiedzę o Twoich przodkach
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Marcin Marynicz
Cześć,
Grekokatolickie dokumenty z Brusna (parafia była w Bruśnie Starym) są częściowo w AP w Przemyślu (1784-1853, 1856, 1858-1863, 1876-1877), prawdopodobnie w Archiwum Diecezjalnym w Zamościu (rzymsko-katolickim) (urodzenia 1847-1875 (Brusno Stare), urodzenia 1859-1880 (Brusno Nowe), śluby 1785-1872 (Brusno Stare), zgony 1868-1944 (Brusno Nowe), zgony 1858-1920 (Brusno Stare), w archiwum we Lwowie (Centralne Archiwum Historyczne Ukrainy) - urodzenia 1785-1859 (Brusno Nowe), urodzenia 1785-1847 (Brusno Stare), zgony 1785-1857 (Brusno Stare). Być może we Lwowie są też jakieś późniejsze. Dokumenty ok. 100-letnie moga być w miejscowym USC (Horyniec-Zdrój). Dokumenty z Zamościa i ze Lwowa zostały zmikrofilmowane przez mormonów, możesz więc skorzystać z ich kopii.
Pozdrawiam,
Zbyszek
Grekokatolickie dokumenty z Brusna (parafia była w Bruśnie Starym) są częściowo w AP w Przemyślu (1784-1853, 1856, 1858-1863, 1876-1877), prawdopodobnie w Archiwum Diecezjalnym w Zamościu (rzymsko-katolickim) (urodzenia 1847-1875 (Brusno Stare), urodzenia 1859-1880 (Brusno Nowe), śluby 1785-1872 (Brusno Stare), zgony 1868-1944 (Brusno Nowe), zgony 1858-1920 (Brusno Stare), w archiwum we Lwowie (Centralne Archiwum Historyczne Ukrainy) - urodzenia 1785-1859 (Brusno Nowe), urodzenia 1785-1847 (Brusno Stare), zgony 1785-1857 (Brusno Stare). Być może we Lwowie są też jakieś późniejsze. Dokumenty ok. 100-letnie moga być w miejscowym USC (Horyniec-Zdrój). Dokumenty z Zamościa i ze Lwowa zostały zmikrofilmowane przez mormonów, możesz więc skorzystać z ich kopii.
Pozdrawiam,
Zbyszek
- Podgórecki

BARDZO DZIĘKUJĘ ZA INFORMACJĘ
SERDECZNIĘ POZDRAWIAM I RAZ JESZCZE DZIĘKUJĘ
SERDECZNIĘ POZDRAWIAM I RAZ JESZCZE DZIĘKUJĘ
Pozdrawiam serdecznie
Tomasz
Tomasz