Dzień dobry,
Czy ktoś natknął się na nazwę miejscowości Pustkowie Buławy i wie gdzie to było/jest? Miejscowość nie znajdowała się na terenie parafii, w której wypisano akt zgonu. W słowniku Geograficznym Królestwa też nie ma takiej miejscowości, a przynajmniej ja nie widzę.
akt zgonu nr 151
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... ,362623701
Pozdrawiam,
Margit
Pustkowie Buławy
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
AlicjaSurmacka

Pustkowie Buławy
Witaj Margit,
Pustkowie Buławy to również parafia Radomsko. Wieś czy Przyściółek był w okolicy dzisiejszych Sanik. Saniki , kilkanaście lat temu zostały przyłączone do Radomska.
Jeżeli interesujesz się parafią Radomsko to właśnie w listopadzie wyszła trzecia część " Księgi metrykalne parafii św. Lamberta w Radomsku " Jest to księga ochrzczonych z lat 1779 - 1796. autor: Tomasz Andrzej Nowak.
Część pierwsza dotyczyła lat 1739-1778.
Pozdrawiam Alicja
Pustkowie Buławy to również parafia Radomsko. Wieś czy Przyściółek był w okolicy dzisiejszych Sanik. Saniki , kilkanaście lat temu zostały przyłączone do Radomska.
Jeżeli interesujesz się parafią Radomsko to właśnie w listopadzie wyszła trzecia część " Księgi metrykalne parafii św. Lamberta w Radomsku " Jest to księga ochrzczonych z lat 1779 - 1796. autor: Tomasz Andrzej Nowak.
Część pierwsza dotyczyła lat 1739-1778.
Pozdrawiam Alicja
Bardzo dziękuję Pani Alicjo. Radomsko okazało się parafią rodzinną z dziada pradziada, trochę go indeksowałam, ale nigdy nie spotkałam się z nazwą Pustkowie Buławy. Cóż uczymy się przez całe życie. Pójdę tym tropem, może coś znajdę.
Wszystkie trzy tomy "Indeksów" posiadam.
Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Pozdrawiam,
Margit
Wszystkie trzy tomy "Indeksów" posiadam.
Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Pozdrawiam,
Margit