Beresteczko
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Kostiantyn
Beresteczko
Proczę o pomoc, gdzie mógł bym znaleźć informacje o rodzinie Biełousowych z Beresteczka, a szczególnie o Konstantego Biełousowa urodzonego w 1883 roku i ożeniwszego się na Olgie. Z góry dziękuję
- Batogowski_Sergij

Beresteczko
Jeżeli chodzi Panu o Konstantego Biełousowa to informacji o nim można odnaleźć w archiwum Państwowym w Łucku.
A jeśli chcę Pan odnaleźć rodzinę na Ukrainie to w serwisie http://www.nomer.org/allukraina/
nie znalazłem nikogo z tym nazwiskiem mieszkającym w Beresteczku. Ale w tej miejscowości są osoby o nazwisku Biełous, mogą być z tej samej rodziny:
БЕЛОУС НАТАЛИЯ ИВАНОВНА 0 1978-09-17 БЕРЕСТЕЧКО НЕВІДОМА 0 0
БЕЛОУС АЛЕКСАНДР АЛЕКСАНДРОВИЧ 0 1976-09-30 БЕРЕСТЕЧКО НЕВІДОМА 0 0
БЕЛОУС АЛЕКСАНДР АЛЕКСАНДРОВИЧ 0 1976-08-30 БЕРЕСТЕЧКО НЕВІДОМА 0 0
Pozdrawiam,
Sergij z Ukrainy
A jeśli chcę Pan odnaleźć rodzinę na Ukrainie to w serwisie http://www.nomer.org/allukraina/
nie znalazłem nikogo z tym nazwiskiem mieszkającym w Beresteczku. Ale w tej miejscowości są osoby o nazwisku Biełous, mogą być z tej samej rodziny:
БЕЛОУС НАТАЛИЯ ИВАНОВНА 0 1978-09-17 БЕРЕСТЕЧКО НЕВІДОМА 0 0
БЕЛОУС АЛЕКСАНДР АЛЕКСАНДРОВИЧ 0 1976-09-30 БЕРЕСТЕЧКО НЕВІДОМА 0 0
БЕЛОУС АЛЕКСАНДР АЛЕКСАНДРОВИЧ 0 1976-08-30 БЕРЕСТЕЧКО НЕВІДОМА 0 0
Pozdrawiam,
Sergij z Ukrainy
-
Kostiantyn
Beresteczko
Dzieńkuje
20lat temu byłem w Lucku i w tym archiwum nic nie znalazli bo mają dokumenty do 100lat
w Horochowie znalazłem dokumenty na Biełouswa Wsewoloda mieszkającego wtedy w Beresteczku, a szukam informacji o jego ojcu i matce, Konstantin Bielousow- wiem źe urodziwsię w 1883 roku, źona Olga, rodzice Konstantina to Wasilij i Teresa, narazie wiem tylie.
Jest KUL w Lublinie i będę próbować tam.
Pozdrawiam
20lat temu byłem w Lucku i w tym archiwum nic nie znalazli bo mają dokumenty do 100lat
w Horochowie znalazłem dokumenty na Biełouswa Wsewoloda mieszkającego wtedy w Beresteczku, a szukam informacji o jego ojcu i matce, Konstantin Bielousow- wiem źe urodziwsię w 1883 roku, źona Olga, rodzice Konstantina to Wasilij i Teresa, narazie wiem tylie.
Pozdrawiam
- Batogowski_Sergij

Re: Beresteczko
Metryk za 1883 rok nie mają, ale mają wiadomości spowiadalne za 1891 rok, w których znajdzie Pan nie tylko Konstantego ale również całą jego rodzinę.Kostiantyn pisze:Dzieńkuje
Pozdrawiam
Pozdrawiam,
Sergij
Re: Beresteczko
Witam
Zwracam się z ogromną prośbą poszukuję informacji o Anieli Kaczmarek ur 1850 r w Beresteczku niestety nie znam jej nazwiska panieńskiego Aniela wyszła za mąż za Władysława Kaczmarka. Szukam informacji o jej rodzicach ,oraz info o Władysławie Kaczmarku. Aniela Kaczmarek zmarła w wieku 102 lat w Stargardzie Szczecińskim.
Będę wdzięczna za informacje.
Pozdr Agnieszka.
Zwracam się z ogromną prośbą poszukuję informacji o Anieli Kaczmarek ur 1850 r w Beresteczku niestety nie znam jej nazwiska panieńskiego Aniela wyszła za mąż za Władysława Kaczmarka. Szukam informacji o jej rodzicach ,oraz info o Władysławie Kaczmarku. Aniela Kaczmarek zmarła w wieku 102 lat w Stargardzie Szczecińskim.
Będę wdzięczna za informacje.
Pozdr Agnieszka.
-
Marcin.Rybicki

Oto rocznik 1850 z parafii rzymkat. Beresteczko
http://agadd.home.net.pl/metrykalia/436 ... deks.htm#6 Inne roczniki również dostępne na stronie AGADU.
http://agadd.home.net.pl/metrykalia/436 ... deks.htm#6 Inne roczniki również dostępne na stronie AGADU.
-
Marcin.Rybicki

Panie Marcinie jeszcze nie sprawdzałam w metrykach ,ale posiadam akt zgonu Anieli i niestety nie ma w nim jej nazwiska panieńskiego oraz żadnych danych o jej rodzicach jest tylko wpis że mężem był Władysław Kaczmarek.
Nie ukrywam że bardzo zależy mi zależy na reszcie danych i jej nazwisku rodowym.
Pozdr Agnieszka.
Nie ukrywam że bardzo zależy mi zależy na reszcie danych i jej nazwisku rodowym.
Pozdr Agnieszka.
-
Marcin.Rybicki

Na pewno miel córkę Wiktorię Kaczmarek niestety tutaj również nie znam daty jej urodzenia o innych dzieciach nie posiadam żadnej wiedzy myślę że byli? Witoria Kaczmarek wychodzi za mąż za mąż za Józefa Karlickiego na pewno na Wołyniu jeden z synów Jan Krlicki rodzi się w 1910 r w Bokujmie.
Agnieszka.
Agnieszka.
-
Marcin.Rybicki

Zastanawiam się również nad tym dlaczego wnuk Jan Karlicki zgłaszający zgon nie posiadał żadnych informacji o nazwisku panieńskim Anieli Kaczmarek czyli swojej babki? Myślę że to nie było zbyt odległe by nie pamiętać lub nie wiedzieć?
Czy może Pan podesłać link do metryk z 1851 r
Agnieszka.
Czy może Pan podesłać link do metryk z 1851 r
Agnieszka.
Ostatnio zmieniony ndz 28 sie 2016, 21:33 przez algaa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Marcin.Rybicki

- Batogowski_Sergij

W celu kolejnych poszukiwań podpowiem Pani, że archiwum Państwowe w Łucku pszechowuje metryki z kościoła Beresteczkowskiego z lat 1682-1826, 1849, 1851, 1861-1863. Ale najważniejsze jest to, że również tu są wykazy spowiadalne za rok 1861, czyli wykazy parafian Beresteczka z 1861 z opisaniem wszystkich osób, ich wieku oraz pokrewieństwa między sąbą, przy pomocy tych danych można przywiązać się do metryk z lat 1828. Proszę do mnie napisać, mógłbym Pani pomóc w poszukiwaniach.algaa pisze:Zastanawiam się również nad tym dlaczego wnuk Jan Karlicki zgłaszający zgon nie posiadał żadnych informacji o nazwisku panieńskim Anieli Kaczmarek czyli swojej babki? Myślę że to nie było zbyt odległe by nie pamiętać lub nie wiedzieć?
Pozdrawiam,
Sergij z Ukrainy