Witam
Proszę o pomoc
W której parafi znajdę miejscowość Puczniew?
Metryki ur. ok. 1813 roku.
Dziękuję
POzdrawiam
Edmunda
Puczniew jaka parafia
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Puczniew jaka parafia
Oferuję pomoc w j. czeskim /pw/
Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
Poszukuję aktu ur.Szczepan Stefan Dąbrowski ur. ok 1794-1803 Ujazd? Tur? Syn Piotra i Wiktorii.Akt ur : Maryanna Szczepanski ur.1813 -14 Znalazłam ich akt ślubu nr. 10
Łęczyca 10 II 1829
Puczniew jaka parafia
Spotykałem Puczniew w księgach parafii Małyń w Łodzkiem (ale we wcześniejszym okresie).
Niestety, w Metrykach są skany Małynia dopiero od 1866, a AP w Łodzi nie udostępniło żadnych skanów w sieci.
Marek
Niestety, w Metrykach są skany Małynia dopiero od 1866, a AP w Łodzi nie udostępniło żadnych skanów w sieci.
Marek
- kwroblewska

- Podziękował: 10 times
- Otrzymał podziękowania: 13 times
Re: Puczniew jaka parafia
Puczniew to par. Małyńmwpch pisze:Spotykałem Puczniew w księgach parafii Małyń w Łodzkiem (ale we wcześniejszym okresie).
Marek
Ale reszta nie do końca jest prawdą!
Mikrofilmy ASC par. Małyń w AP w Łodzi są do 1874r. Dalsze lata czyli 1875- 1913 za zgodą AP w Łodzi fotografowała Eliza i są umieszczone w Metryki.GenBaza.pl.
To co jest na mikrofilmach powinien w sieci po zeskanowaniu umieścić NAC.
Jeśli ktoś zgłosił chęć indeksowania materiału danej parafii znajdującego się na mikrofilmach, Eliza fotografowała księgi ułatwiając dostęp do akt dla tej osoby a później po zindeksowaniu dla wszystkich.
Potrzebny jest chetny do takiego działania - indeksowania lat wcześniejszych.
___
Krystyna
Re: Puczniew jaka parafia
Dziękuję za odpowiedź 
Pozdrawiam
Edmunda
Pozdrawiam
Edmunda
Oferuję pomoc w j. czeskim /pw/
Łęczyca 10 II 1829
Łęczyca 10 II 1829