Nazwisko: Ptak

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=24708&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
razare

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: razare »

Witam,
Szukam każdego stopnia pokrewieństwa dla tego nazwiska.

Rejon poszukiwań: Podkarpackie, Galicja, Mielec, Zgórsko, Podlesie

Barbara Ptak (~1800) - M ~1825: Wojciech Drąg (~1800)

Pozdrawiam
Radek
Klaudia_Cz

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Klaudia_Cz »

W moim drzewie znajduje się Franciszek Ptak, ur w 1906 roku w Niwiskach par. Działoszyn, syn Franciszka i Marianny ze Szmiglów.
Pozdrawiam,
Klaudia Czarnecka 😉
Awatar użytkownika
szczesna

Sympatyk
Ekspert

Post autor: szczesna »

Nazwisko Ptak pojawia sie w okolicach Piotrkowa, Tomaszowa i Sulejowa. Proszę przeszukać w genetece metryki - Błogie Szlacheckie.
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna

Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

Witam,
W parafii Droginia /woj. małopolskie, kiedyś Galicja/ dnia 23.09.1818, Banowice 16, żeni się Stanisław Ptasinski l. 40 k, z Teklą Smiglonką l. 22 p
Od 1848 roku we wsi Banowice występuje nazwisko Ptak, bo syn Wojciecha, Wincenty Ptasiński, staje się Ptakiem.
Wojciech Ptasiński /ojciec m. in. Wincentego/ żeni się z Małgorzatą Salawa 22.09.1807 rok;
Nazwisko Ptak jest też w parafii Dziekanowice, we wsi: Żakowa, Sieraków, Czarnociny i Nowa Wieś;
Nazwisko Drab, Drabik występuje m. in. we wsi Węglówka parafia Wiśniowa /ta koło Myślenic/;
Gienia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”