Haba, Chaba -świętokrzyskie (Gm. Waśniów i okolice)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Joanna71

Sympatyk

Haba, Chaba -świętokrzyskie (Gm. Waśniów i okolice)

Post autor: Joanna71 »

NAZWISKO- HABA,CHABA-świętokrzyskie(Gm. Waśniów i okolice)

Szukam osób powiązanych z nazwiskiem HABA,CHABA z gminy Waśniów i okolic .
W szczeglności potomków Anny z domu Haba(Chaba) z męża Marszal? Marszak?,urodzonej ok.1895-1900,córki Józefa i Agnieszki Kasprzyk .
i potomków jej brata Pawła Haby(ur. 1892,prawdopodobnie w Waśniowie).
Jej ojciec ,Józef,brat Paweł i siostra Józefa(ur.1895) w latach 1906-1912 emigrowali do Ameryki,skąd powrócili tylko Józef i syn Paweł,córka Józefa osiadła na stałe w Ohio,Cleveland i wyszł za mąż za Stanisłwa Jakubczak.

Szukam też potomków Kazimierza Haby(Chaby) i jego żony Józefy Gałki,zamieszkali we wsi Zajączkowice ,gm.Waśniów.
Jan zmarł w 1921 roku. Mieli syna Franciszka (ur.1881-zm.1925,Zajączkowice),
I żona Franciszka to Aniela Kasprzyk z którą miał 4-kę dzieci ,zmarła w USA w 1919r.
W 1920-21 roku ,po powrocie do kraju F. ożenił się ponownie z Zofią Łodej ze wsi Zajączkowice i tam zamieszkał do śmierci(do1925r.)
Franciszek miał rodzeństwo i bardzo chciałabym odnależć ich potomków.
Ktokolwiek w tym opisie rozpozna swoją rodzinę lub rodzinę sąsiada,znajomych itp..
Proszę o kontakt.
Dziękuję.
Joanna
sieruga

Sympatyk
Adept

NAZWISKO- HABA,CHABA-świętokrzyskie(Gm. Waśniów i okolice)

Post autor: sieruga »

Witaj
indeksuję właśnie parafię Nowa Słupia, a więc po sąsiedzku z parafią Waśniów i kilkakrotnie natknęłam się na nazwisko Haba, Heba. Jeśli jesteś zainteresowana podam Ci więcej informacji na temat tych osób
pozdrawiam
Gośka
Awatar użytkownika
Joanna71

Sympatyk

Re: NAZWISKO- HABA,CHABA-świętokrzyskie(Gm. Waśniów i okolic

Post autor: Joanna71 »

sieruga pisze:Witaj
indeksuję właśnie parafię Nowa Słupia, a więc po sąsiedzku z parafią Waśniów i kilkakrotnie natknęłam się na nazwisko Haba, Heba. Jeśli jesteś zainteresowana podam Ci więcej informacji na temat tych osób
pozdrawiam
Gośka

Pewnie ,że jestem zainteresowana ,dzięki!
Czekam na wiadomość.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lechowski_Cezary

Sympatyk
Kontakt:

Re: NAZWISKO- HABA,CHABA-świętokrzyskie(Gm. Waśniów i okolic

Post autor: Lechowski_Cezary »

Witaj Joanno
zamieszczę Ci wpis w moją Księgę Gości:
"Mój dziadek Jan Lechowski miał brata prawdopodobnie Stefana oraz siostry Kasie i Marie. Maria wyjechała do USA przed wojną.
Jan miał czworo dzieci Pelagie, Stanisława, Ignacego, Janinę. Ojcem dziadka Jana był prawdopodobnie Maciej. Dziadek Jan ożenił się z Anielą z Hebów.Tereny gdzie mieszkali moi przodkowie to Opatów, Ćmielów, Grójec. Jeśli coś pan wie na temat tego bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam . Przemysław Lechowski z Poznania
Przemysław Lechowski"

2008-01-20 21:49:32
Nie ustaliłem skad pochodził Maciej, ale Maciej jak i Jan mieszkali w Ćmielowie tam też był gajowym, oraz 23.11.1891 r. ożenił się mój pradziadek Ignacy Lechowski ( majątek Małachów Drucko - Lubeckich) bardzo możliwe, że byli kuzynami. Pozdrawiam serdecznie Cezary
Sidowskikrzysztof

Sympatyk

Post autor: Sidowskikrzysztof »

Nazwisko spotykane w Ostrowcu Sw.Pozdrawiam Krzysiek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”