NAZWISKO- HABA,CHABA-świętokrzyskie(Gm. Waśniów i okolice)
Szukam osób powiązanych z nazwiskiem HABA,CHABA z gminy Waśniów i okolic .
W szczeglności potomków Anny z domu Haba(Chaba) z męża Marszal? Marszak?,urodzonej ok.1895-1900,córki Józefa i Agnieszki Kasprzyk .
i potomków jej brata Pawła Haby(ur. 1892,prawdopodobnie w Waśniowie).
Jej ojciec ,Józef,brat Paweł i siostra Józefa(ur.1895) w latach 1906-1912 emigrowali do Ameryki,skąd powrócili tylko Józef i syn Paweł,córka Józefa osiadła na stałe w Ohio,Cleveland i wyszł za mąż za Stanisłwa Jakubczak.
Szukam też potomków Kazimierza Haby(Chaby) i jego żony Józefy Gałki,zamieszkali we wsi Zajączkowice ,gm.Waśniów.
Jan zmarł w 1921 roku. Mieli syna Franciszka (ur.1881-zm.1925,Zajączkowice),
I żona Franciszka to Aniela Kasprzyk z którą miał 4-kę dzieci ,zmarła w USA w 1919r.
W 1920-21 roku ,po powrocie do kraju F. ożenił się ponownie z Zofią Łodej ze wsi Zajączkowice i tam zamieszkał do śmierci(do1925r.)
Franciszek miał rodzeństwo i bardzo chciałabym odnależć ich potomków.
Ktokolwiek w tym opisie rozpozna swoją rodzinę lub rodzinę sąsiada,znajomych itp..
Proszę o kontakt.
Dziękuję.
Joanna
Haba, Chaba -świętokrzyskie (Gm. Waśniów i okolice)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
NAZWISKO- HABA,CHABA-świętokrzyskie(Gm. Waśniów i okolice)
Witaj
indeksuję właśnie parafię Nowa Słupia, a więc po sąsiedzku z parafią Waśniów i kilkakrotnie natknęłam się na nazwisko Haba, Heba. Jeśli jesteś zainteresowana podam Ci więcej informacji na temat tych osób
pozdrawiam
Gośka
indeksuję właśnie parafię Nowa Słupia, a więc po sąsiedzku z parafią Waśniów i kilkakrotnie natknęłam się na nazwisko Haba, Heba. Jeśli jesteś zainteresowana podam Ci więcej informacji na temat tych osób
pozdrawiam
Gośka
Re: NAZWISKO- HABA,CHABA-świętokrzyskie(Gm. Waśniów i okolic
sieruga pisze:Witaj
pozdrawiam
Gośka
Pewnie ,że jestem zainteresowana ,dzięki!
Czekam na wiadomość.
Pozdrawiam
- Lechowski_Cezary

- Kontakt:
Re: NAZWISKO- HABA,CHABA-świętokrzyskie(Gm. Waśniów i okolic
Witaj Joanno
zamieszczę Ci wpis w moją Księgę Gości:
"Mój dziadek Jan Lechowski miał brata prawdopodobnie Stefana oraz siostry Kasie i Marie. Maria wyjechała do USA przed wojną.
Jan miał czworo dzieci Pelagie, Stanisława, Ignacego, Janinę. Ojcem dziadka Jana był prawdopodobnie Maciej. Dziadek Jan ożenił się z Anielą z Hebów.Tereny gdzie mieszkali moi przodkowie to Opatów, Ćmielów, Grójec. Jeśli coś pan wie na temat tego bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam . Przemysław Lechowski z Poznania
Przemysław Lechowski"
2008-01-20 21:49:32
Nie ustaliłem skad pochodził Maciej, ale Maciej jak i Jan mieszkali w Ćmielowie tam też był gajowym, oraz 23.11.1891 r. ożenił się mój pradziadek Ignacy Lechowski ( majątek Małachów Drucko - Lubeckich) bardzo możliwe, że byli kuzynami. Pozdrawiam serdecznie Cezary
zamieszczę Ci wpis w moją Księgę Gości:
"Mój dziadek Jan Lechowski miał brata prawdopodobnie Stefana oraz siostry Kasie i Marie. Maria wyjechała do USA przed wojną.
Jan miał czworo dzieci Pelagie, Stanisława, Ignacego, Janinę. Ojcem dziadka Jana był prawdopodobnie Maciej. Dziadek Jan ożenił się z Anielą z Hebów.Tereny gdzie mieszkali moi przodkowie to Opatów, Ćmielów, Grójec. Jeśli coś pan wie na temat tego bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam . Przemysław Lechowski z Poznania
Przemysław Lechowski"
2008-01-20 21:49:32
Nie ustaliłem skad pochodził Maciej, ale Maciej jak i Jan mieszkali w Ćmielowie tam też był gajowym, oraz 23.11.1891 r. ożenił się mój pradziadek Ignacy Lechowski ( majątek Małachów Drucko - Lubeckich) bardzo możliwe, że byli kuzynami. Pozdrawiam serdecznie Cezary
-
Sidowskikrzysztof