Akta metrykalne z kościołów polskich od Smoleńska na wschód
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Marianna_Lewandowska

._____
Ostatnio zmieniony sob 03 sty 2015, 07:08 przez Marianna_Lewandowska, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczęśliwego Nowego Roku
Ta sprawa była już częściowo poruszana - na razie bez większego odzewu:
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic ... lszw.phtml
oraz
Być może są i inne wątki.
Mnie interesują metryki z terenu guberni witebskiej i mohylewskiej, a więc z województw wschodnich Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Sadzę, że takich osób jest więcej. Również z terenu kolei Wschodnio-chińskiej.
Jeśli ma Pani takie informacje, to byłyby one cenne.
Pozdrawiam
mlszw
Ta sprawa była już częściowo poruszana - na razie bez większego odzewu:
oraz
Być może są i inne wątki.
Mnie interesują metryki z terenu guberni witebskiej i mohylewskiej, a więc z województw wschodnich Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Sadzę, że takich osób jest więcej. Również z terenu kolei Wschodnio-chińskiej.
Jeśli ma Pani takie informacje, to byłyby one cenne.
Pozdrawiam
mlszw
Mnie z kolei interesują metryki z Woroneża. Tam najprawdopodobniej urodziła się najmłodsza siostra mojej babci. Rok 1916 - 17.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
Marianna_Lewandowska

Witam Pani Jolu,
Ostatnio zmieniony sob 03 sty 2015, 07:09 przez Marianna_Lewandowska, łącznie zmieniany 6 razy.
-
Wiktor_Witek

-
Marianna_Lewandowska

------
Ostatnio zmieniony sob 03 sty 2015, 07:09 przez Marianna_Lewandowska, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sawicki_Julian

-
Marianna_Lewandowska

_____
Ostatnio zmieniony sob 03 sty 2015, 07:10 przez Marianna_Lewandowska, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Sawicki_Julian

-
Marianna_Lewandowska

-
Sawicki_Julian

-
Marianna_Lewandowska

Na przykład
Ostatnio zmieniony sob 03 sty 2015, 07:11 przez Marianna_Lewandowska, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Białobrzeski_Marek

Witam Serdecznie!
Uważam, że najprościej byłoby zrobić taki wykaz, o którym jest w wątku mowa, niż każdemu z osobna odpisywać, zwłaszcza że katolików w Imperium Rosyjskim siłą rzeczy nie było tak dużo, ale to już według życzenia osoby mającej takie informacje. Mnie osobiście interesuje sam Smoleńsk z czasów I wojny światowej
Pozdrawiam!
Marek
Uważam, że najprościej byłoby zrobić taki wykaz, o którym jest w wątku mowa, niż każdemu z osobna odpisywać, zwłaszcza że katolików w Imperium Rosyjskim siłą rzeczy nie było tak dużo, ale to już według życzenia osoby mającej takie informacje. Mnie osobiście interesuje sam Smoleńsk z czasów I wojny światowej
Pozdrawiam!
Marek
-
Marianna_Lewandowska

Witam Jak Najserdeczniej !Białobrzeski_Marek pisze:Witam Serdecznie!
Pozdrawiam!
Marek
Uważam, że powinien pan zrobić taki wykaz, niż wpisywać tu rzeczy które naszej wspólnej sprawie nic nie wnoszą.
Oczywiście tak samo jak jeden powyższy pana poprzednik Dobra Rada nie ma pan pojęcia o czym pan pisze - "siłą rzeczy nie było tak dużo", he he he.
Interesuje pana Smoleńsk z czasów I wojny światowej ? Doprawdy ?
Marianna Lewandowska
Czy jeszcze ma pan jakieś rady i pouczenia dla innych
albo może
życzenia do zrobienia do osoby przez pana pouczanej ?
Jestem zażenowana pana brakiem kindersztuby, ignorancją i butą
Ostatnio zmieniony sob 03 sty 2015, 07:11 przez Marianna_Lewandowska, łącznie zmieniany 1 raz.