Krysiński, Zakiewicz, Pielech, Oględzki

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
MAZale

Sympatyk

Krysiński, Zakiewicz, Pielech, Oględzki

Post autor: MAZale »

Poszukuję osób z wymienionych wyżej rodzin z okolic Ciechanowa:Niestum, Pęchcin, Trzcianka, Jarluty
Ostatnio zmieniony sob 28 mar 2009, 20:45 przez MAZale, łącznie zmieniany 2 razy.
Marciszewska_maria

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Marciszewska_maria »

Witam
nazwisko Zakiewicz przez samo "zet" czy "zet" z kropką?
Pozdrawiam
Maria
Awatar użytkownika
MAZale

Sympatyk

Zakiewicz: z bez kropki, choć w jednej z metryk znalazłem pisane przez "Ż"
Marciszewska_maria

Sympatyk
Ekspert

Witam
być może kropka nad "zet" pojawia się i znika :-)
Jeśli jednak interesuje Cię nazwisko "z kropką" to w moim drzewie odgrywa ono dość istotną rolę. Np. Aleksander Żakiewicz urodził się w 1863 lub 1859 r. w Kołakach prawdopodobnie parafia Grudusk, z rodziców Wawrzyńca i Rozalii z Komarów lub Komorów.
Z wymienionych przez Ciebie miejscowości wynika, że to mniej więcej ta sama okolica. Jeśli interesują cię dalsze losy mojego antenata, służę informacją.
Pozdrawiam
Marysia
Awatar użytkownika
MAZale

Sympatyk

W moim drzewie mam z kolei Franciszkę Zakiewicz ur. około 1895 w Jarlutach, córkę Franciszka i Anastazji z Urbańskich Zakiewiczów
Marciszewska_maria

Sympatyk
Ekspert

Witam
...cóż, wspomniana Franciszka pozostaje dla mnie zagadką i nijak nie pasuje do mojej aktualnej wiedzy o przodkach. :?
Pozdrawiam
Marysia
Awatar użytkownika
Świerniak_Kazimierz

Sympatyk

Post autor: Świerniak_Kazimierz »

Witam ! Moja babcia z domu Pielech ur.1900 wieś Rychcice pow.Drohobycz woj.Lwów .W tej wsi kresowej mieszkało kilkanaście rodzin PIELECH i PIELICH
Ostatnio zmieniony ndz 21 cze 2009, 15:28 przez Świerniak_Kazimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MAZale

Sympatyk

Niestety. Posiadam jedynie informacje o rodzinie Pielechów zamieszkującej pod koniec XIX wieku w okolicach Ciechanowa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”