Moczulska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
mirella48

Sympatyk

Moczulska

Post autor: mirella48 »

Znalazłam ten materiał na Faceboku i pomyślałam,że byłoby dobrze wstawić na tym portalu. Może znajdzie się tutaj nawet ktoś z rodziny tej pani.
Pani nazywa się Józefa Moczulska. Mieszka na Ukrainie - Tłumacz w jakich warunkach zobaczcie sami. Za patriotyzm dla Polski i stawkę jaką za to zapłaciła życzę tej pani aby znalazła na resztę swego życia godne miejsce i potomków swej rodziny z którymi spędzi resztę swego życia.

https://www.facebook.com/OcalOdZapomnie ... =1&theater
Sawicki_Julian

Sympatyk

Moczulska

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam, to Żałosne ze Polka żyje tam na równi z psem i nie tylko ona, to polskie władze i unijne powinny jak Najszybciej Ukrainę przyłączyć do normalnych ludzi, czyli do Unii. A tym co im bliżej do Rosji, to droga wolna i podziękować za to że w całości mogą odejść, nie w kawałkach jak z Polakami we własnym domu robili nie tak dawno. Tu przypomnę panu z Francji i jego Veto dla Ukrainy do Unii, a teraz Francuzi są niepewni we własnym kraju, tylko siła jest w kupie, jak mawiali nasi przodkowie ; pozdrawiam - Julian
Awatar użytkownika
mirella48

Sympatyk

Moczulska

Zgadzam się z tym co piszesz. Ta pani za swą postawę powinna być na koszt państwa sprowadzona do Polski. Otrzymać piekne,cieplutkie mieszkanie i najwyższe odznaczenie łącznie z jego profitami. Za jednym kursem do tego slamsu wysłać tych co nami dowodzą aby spróbowali ile kosztuje zachowanie polskości, a wówczas potrafili by ją uszanować.
Mirka
Sawicki_Julian

Sympatyk

Moczulska

By dać dowód ze my wszyscy Polacy jesteśmy sobie równi z inny ludźmi na całym świecie, jesteśmy za sobą i nie chcemy wojny, tylko pokojowe rozwiązanie na Ukrainie. Ba, nawet część europejska Rosji może wejść do Unii, tylko trzeba wyrzec się wtedy wojen z mniejszym i i słabszymi państwami. Pozdrawiam i zachęcam o odważną opinie w tej sprawie, bo to o polską krew chodzi, by nasi przodkowie ktorych tam krew w zięmie wsiąkła i kości ich są w ukrytch grobach, się nie wstydzili takich potomków ; Julian
Awatar użytkownika
mirella48

Sympatyk

Moczulska

Właśnie sztuką mistrzowską jest pokojowe załatwienie konfliktu. Rozpętać wojnę potrafi każdy. Nieetyczne jest i źle świadczy o mocniejszym znęcanie się nad słabszym.
....gdzieś kiedyś słyszałam coś mniej wiecej takiego.."powróci orzeł aż pod Czarne Morze wróg w kraj odejdzie daleki "......

Może udałoby się tej pani znaleźć tutaj jakiś krewnych, być może pamięta nazwiska dziadków,babć.
Mirka
Sawicki_Julian

Sympatyk

Moczulska

Mirko, ci redaktorzy zabrali ta półnagą babcię do Polski i miejsce jej znajdą. Ja słyszałem że Polska będzie graniczyć z Chinami i trzeba się uczyć języka chińskiego. Cieszy mnie to i należy się nam to jak psu buda, za znęcanie się nad Polakami od czterystu lat ; Julian
Awatar użytkownika
mirella48

Sympatyk

Moczulska

No tak miejsce znajdą ale krewnych nie, a jej zapewne marzeniem jest jeszcze przed śmiercią
zobaczyć się z rodziną na wyzwolonej ziemi. Widzę, ze niektórzy nawet na tym portalu mają to nazwisko
w swoim drzewie.Trzeba do nich napisać gdyz mogą nie śledzić tego wątku.

Aby sobie wyobrazić potęgę naszej ojczyzny wystarczy sobie przypomnieć hołd ruski i pruski.
Teraz te hołdy oddawane są odwrotnie.
Mirka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”