To dawna diecezja łomżyńska, a obecnie diecezja ełcka. Jeżeli księgi z tych lat są (co jest bardzo prawdopodobne), to tylko jedynie w parafii w Rajgrodzie. Mikrofilmowanie miało miejsce w 1973 r. i dotyczyło ksiąg, które kończyły się maksymalnie w 1870 r., dlatego taka pozorna luka w ich kompletności. Nie zachował się drugi egzemplarz, więc kontynuację od lat 90tych XIX wieku ma AP Białystok oddział Łomża .
Dziekuje Marku mnie interesuje jedynie zakres 1870-75... szukam slubu Wincentego Sedkowskiego i Pauliny Staniszewskiej... wiec bede czekac jak moze kiedys sie pojawia na genetece ... do Rajgrodu parafii mam z jakies 6500 km
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Jestem zainteresowana tą parafią w tym samym zakresie lat
a nazwisko Staniszewski jest powiązane w jakiś sposób z moimi przodkami.
Wprawdzie zobowiązała się koleżanka z Augustowa ,że w wolnej chwili sprawdzi w parafii
i zrobi zdjęcia ale jak dotąd cisza wobec czego wiosną mam zamiar wybrać się sama
- jeżeli tylko trafię na te nazwiska dam znać.
Aniu, dziekuje serdecznie
Gdyby nie było problemu dla Ciebie czy mogłabyś rownież zerknąć na śluby po 1911 roku dokładnie prawdopodobnie po ok 1916 czy jest moze 2 ślub Bronisława Nowickiego, wdowca po Annie Lapinskiej, próbuje ustalić skąd pochodzili. Bronisław był podobno leśniczym i wraz z żona przyjechał na Podlasie z innych rejonów Polski. Z rodzinnych przekazów Bronisław zmarł na początku lat 20, Anna koło 1916. Ale oczywiście tylko jak nie zabierze Ci to czasu w twoich poszukiwaniach,
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice