Drzewakowski Władysław - gdzie pisać w tej sprawie?

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Adam.55

Sympatyk

Drzewakowski Władysław - gdzie pisać w tej sprawie?

Post autor: Adam.55 »

T: "Wojsko w Palestynie."*

Witam ponownie!

Dowiedziałem się kilku ciekawych faktów na temat brata przyrodniego babci którego poszukuję. Mianowicie Władysław Drzewakowski urodzony w Przedczu w 1921 roku w 1948 przysłał do domu paczkę i zdjęcie na ktorym stoi ubrany w mundur nie znanej mi formacji wojskowej. Czy ktoś może wie gdzie pisac w jego sprawie?

Pozdrawiam
Adam

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Awatar użytkownika
razare

Sympatyk
Nowicjusz

Wojsko w Palestynie.

Post autor: razare »

Nie jestem specjalistą, ale zachęcam do wrzucenia zdjęcia na forum - powinien być większy odzew ;)

__
Radek
Haponiuk_Daniel

Sympatyk
Mistrz

Wojsko w Palestynie.

Post autor: Haponiuk_Daniel »

Może zdjęcie by pomogło? Możliwe, że chodzi o armię Andersa :)

Pozdrawiam

Daniel
Awatar użytkownika
Adam.55

Sympatyk

Wojsko w Palestynie.

Post autor: Adam.55 »

niestety nie posiadam tego zdjęcia :/ jedyne co mogę zrobić to spróbować się dowiedzieć jak wyglądał jego mundur lub uderzać do Gdańska do cioci która (miejmy nadzieję) posiada jeszcze to zdjęcie :)

Dobra wiadomość ciocia nadal ma zdjęcie lecz na razie nie mam możliwości jego zobaczenia. Z tego co udało mi sie dowiedzieć jest to mundur koloru zielonego i jak dobrze ciocia patrzy to bez naszego orzełka.

Adam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”