Nazwisko: Fortak

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Ewa_Mordalska

Sympatyk

Post autor: Ewa_Mordalska »

Poszukuję wszystkie osoby które spotkały się z osobami o nazwisku FORTAK bądź są spokrewnione z tymi osobami. Interesują mnie szczególnie tereny byłych Prus Wschodnich oraz Poznania. Dziękuję za wszelkie informacje.
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert

Post autor: kwroblewska »

Witaj

Fortak to rzadkie w Polsce nazwisko. Najwiecej jest w Łodzi i okolicach. Ja pochodzę z Fortaków z okolic Łodzi są tutaj od dość dawna. Dawałam ogłoszenie na GenPolu.

Pozdrawiam Krystyna
Ewa_Mordalska

Sympatyk

Post autor: Ewa_Mordalska »

Witam Pani Krysiu. Ja też pochodzę z Fortaków i mieszkam w Łodzi. Od dwóch lat zajmuję się genealogią rodziny. W swoich poszukiwaniach doszłam do 1756r. Kolebką Fortaków jest Czarnocin. Moje drzewo genealogiczne doszło do dość dużych rozmiarów. Mnie natomiast bardzo interesuje skąd nasi przodkowie przybyli. Mam dwie wersje, Prusy lub tereny Niemiec więc poszukuje dalej. W Europie najczęściej nazwisko to występuje w Niemczech. Służę wszystkimi danymi. A może i Pani ma trochę wiadomości. Pozdrawiam i czekam na wieści.
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert

Post autor: kwroblewska »

A co bys powiedziała na I połowę XVII chrzest Anny Fortak w Czarnocinie, niestety brak jest ciagłosci w aktach metrykalnych z powodu pożaru kościoła.

Pozdrawiam Krystyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”