T: "Żołnierze w rodzinie,poszukiwania."*
Witam!
Czy jest ktoś w stanie sprawdzić bądź powie mi gdzie szukać krewnych którzy mogli walczyć na wojnie I bądź II? interesują mnie naziwska Drzewakowski, Gębka, Prusiński, Witczak oraz Wojtczak.
Pozdrawiam
Adam
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Drzewakowski,Gębka,Prusiński,Witczak,Wojtczak, I lub II woj.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
wiwisniewski

- Kontakt:
Żołnierze w rodzinie,poszukiwania.
II wojna Światowa - sprawdzałeś portal www.straty.pl ? Znalazłem tam swojego dziadka (II RP).
Pozdrawiam
Witold
Pozdrawiam
Witold
Szukam informacji o:
- Brudzew/Kiełczew Górny: Wiśniewski / Wiśniewscy
- Warszawa: Wiśniewski / Wiśniewscy | Kasprzykowski / Kasprzykowscy | Strybel | Teleżyński / Teleżyńscy;
- Andrychów (Roczyny): Mrzygłód
- Warszawa: Wiśniewski / Wiśniewscy | Kasprzykowski / Kasprzykowscy | Strybel | Teleżyński / Teleżyńscy;
-
wiwisniewski

- Kontakt:
A próbowałeś pytać w Centralnym Archiwum Wojskowym ( http://www.caw.wp.mil.pl/pl/index.html )? Z własnego doświadczenia wiem, że nie warto rezygnować nie znajdując w jednym miejscu - część archiwów została bezpowrotnie stracona. W moim przypadku, nie mieli nic o dziadku w CAW, ale za to znalazłem o nim informacje w straty.pl
Pozdrawiam
Witold
Pozdrawiam
Witold
Szukam informacji o: